- Du trenger ikke være rakett- forsker for å ta ut et lag

Redknapp er ikke «The Special One».

VIL VÆRE FORSIKTIG: Harry Redknapp mener det vil være suicidalt å spille 4-4-2 mot Werder Bremen i kveld. Foto: AKIRA SUEMORI/AP
VIL VÆRE FORSIKTIG: Harry Redknapp mener det vil være suicidalt å spille 4-4-2 mot Werder Bremen i kveld. Foto: AKIRA SUEMORI/APVis mer

|||• Direkte 20.45: Følg Champions League i vårt fotballstudio

(Dagbladet): Når Tottenham i kveld løper ut på Weserstadion til klubbens første Champions League-kamp (mot Werder Bremen), vil ikke manager Harry Redknapp stå på sidelinja og slå seg på brystet.

Han er ikke spesielt glad i å trekke fram seg selv, og peker i stedet på spillerne.

- Det er spillerne som må ut og bevise noe. Jeg kan bare ta ut laget, og du trenger ikke være rakettforsker for å ta ut et lag, sier Redknapp ifølge Press Association.

Fra sump til Europa José Mourinho har ledet lag til topps i både Portugal, England og Italia. Han har to Champions League-triumfer på samvittigheten. Nå skal han prøve å gjøre det igjen, denne gangen i Real Madrid.

Han kan kalle seg «The Special One» med god samvittighet.

Redknapp påstår han er mindre opptatt av egne meritter.

- Jeg går ikke gjennom livet og tenker at jeg må bevise noe overfor noen, sier Spurs-sjefen.

Men én ting virker han litt stolt av. I løpet av snaut to sesonger tok han Tottenham fra nedrykksstrid til Champions League.

Læregutt - Jeg beviste hva jeg kan gjøre ved å ta oss til fjerdeplass fra der vi var, sier han.

Redknapp har ingen erfaring fra den europeiske eliten, men flere av spillerne har lang Champions League-erfaring. Og denne ble ytterligere forsterket på tampen av overgangsvinduet da William Gallas (63 kamper) og Rafael van der Vaart (30) kom inn.

LÆRER HELE TIDA: Harry Redknapp forteller at han fortsatt - i en alder av 63 - lærer mye. Foto: CARMEN JASPERSEN/EPA
LÆRER HELE TIDA: Harry Redknapp forteller at han fortsatt - i en alder av 63 - lærer mye. Foto: CARMEN JASPERSEN/EPA Vis mer

Tottenham-manageren bommet helt med taktikken i bortekvaliken mot Young Boys og innrømmer at han er en læregutt på dette nivået.

- Du lærer hele tida, gjør du ikke? Jeg er sikker på at Fergie også gjør det. De ledet 3-1 mot Everton med to minutter igjen, og da har det ikke noe å si om du er Alex Ferguson eller noen andre, det er ikke noe du kan gjøre, sier Redknapp.

Det er sikkert noen trenere som være uenig i dette, men sir Alex så uansett seieren forsvinne med to Everton-mål på tampen.

4-5-1 Tottenham har underprestert i Premier League denne sesongen, og har bare fem poeng etter fire kamper. I helga spilte de 1-1 mot West Bromwich, en kamp Redknapp delvis brukte som Champions League-trening.

- Hvis vi spiller 4-4-2 mot Bremen, begår vi selvmord, sier han.

Derfor øvde Tottenham seg på 4-5-1 mot WBA på lørdag.

Da scoret Luka Modric for londonerne, men han er trolig ute med skade igjen i kveld.