Du tror det ikke før du har lest det: Rosenborg kan rykke ned!

I ni av de ti siste sesongene har minst et av lagene under streken etter 16. mai runden, rykket ned. Rosenborg ligger under nedrykksstreken.

FULLSTENDIG KNUST: Alexander Sørdelund har ennå ikke scoret i Eliteserien 2019. Det har ingen andre RBK-spisser heller. Og det er bare ett av alt for mange problemer på Lerkendal. Rosenborg holder per dato stø kurs mot nedrykk. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FULLSTENDIG KNUST: Alexander Sørdelund har ennå ikke scoret i Eliteserien 2019. Det har ingen andre RBK-spisser heller. Og det er bare ett av alt for mange problemer på Lerkendal. Rosenborg holder per dato stø kurs mot nedrykk. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Rosenborg-Haugesund 0-2 (0-1)

FOR ÅTTE ÅR siden gikk Rosenborg i 17. mai tog som nummer tolv i Eliteserien, men var likevel bare seks poeng bak serieleder Tromsø. De endte som nummer tre, ni bak serievinner Molde.

De likte det ikke.

Jan Jönsson var trener.

Etter enda en tredjeplass i 2012 fikk han sparken etter to sesonger.

NÅR ROSENBORG GÅR i 17. mai toget 2019 er de på nedrykksplass. Det er 13 poeng opp til Molde og Odd. Det er altfor mange poeng opp til altfor mange andre lag også. Så den biten er kjørt, Rosenborg vinner ikke sitt femte strake seriegull.

Spørsmålet det faktisk er helt relevant å stille nå – med seks poeng og fire scoringer på åtte kamper – er om Rosenborg i det hele tatt er i posisjon til å få være med og spille om seriegullet 2020.

ELITESERIENS TITTELFORSVARER OG vinneren av sju av de åtte siste titlene i norsk fotball – Rosenborg Ballklub – er på kurs mot nedrykk. Det er ikke noe jeg finner på. Åtte poeng på åtte kamper – fordi 30 poeng pluss er en slags magiske grense – er kurs mot nedrykk.

Rosenborg har seks, har vunnet en av sju kamper og skaper knapt målsjanser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer