Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du trykker på akilleshælen vår der

Per-Mathias Høgmo fikk et verbalt spark bak på leggen av Adressas journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Noen er optimister med god grunn, andre av ikke fullt så god grunn. Atter andre teller sjølmål og tapte poeng. 

Her er tippeligarunden sett med lokale øyne:


Start-RBK 2-1

Per-Mathias Høgmo er en evig optimist. Så optimistisk er han faktisk, at etter å ha sett gårsdagens tap for Start, er han fortsatt ikke sikker på at Rosenborg trenger ny angrepsstyrke. Men måltørke innrømmer han gjerne at det er. - Du trykker på akilleshælen vår der, sier han til regionavisa Adresseavisen.

I Start-leiren er optimismen også stor, av mer åpenbare årsaker. Men vikartrener Bård Wiggen vil ikke ta på seg æra, sjøl om resultatene har blitt merkbart bedre siden han tok over for sparkede Tom Nordlie. - Jeg har gjort små justeringer. Jeg har hatt en prat med alle spillerne, men har ikke gjort noe revolusjonerende, sier han til Fædrelandsvennen.


Ham-Kam-Sandefjord 3-0

I mjøsbyen er de, i tillegg til årets vakreste HamKam-angrep, opptatt av Ham-Kams forunderlige evne til å rote bort poeng. Hadde Ham-Kam tatt vare på ledelsen i seriekampene mot Lillestrøm, Start, Vålerenga og Molde, hadde klubben hatt 25 seriepoeng og ligget tre poeng bak serieleder Brann, konkluderer avisa Hamar Dagblad. Men det gjør den nå en gang ikke.

I Sandefjord teller de på sin side de målene som de kan, det vil si sjølmålene - to i tallet. - Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg bomma på ballen, sier for eksempel Arnar Førsund til Sandefjords Blad. Lagets trener, Tor Thodesen, tror ikke det er tilfeldig. - Nølende og passive lag får slike mål mot seg, sier han til SB.

SINT: Per-Mathias Høgmos mannskap sliter med å score mål, noe treneren villig innrømmer at er Rosenborgs akilleshæl. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SINT: Per-Mathias Høgmos mannskap sliter med å score mål, noe treneren villig innrømmer at er Rosenborgs akilleshæl. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer


Fredrikstad-Viking 2-1

- Vi var samlet i natt for å diskutere hvordan vil skal skaffe oss nye spillere, sier Knut Torbjørn Eggen til Fredriksstad Blad. Da kommer han fra et et nattlig møte etter seieren over Viking, og møtet, det ga resultater i form av navn på blokka. Samtidig knytter det seg stor spenning til om Brian West må opereres og dermed mister resten av sesongen. Dette vil bli klart klokka 14.00 i dag.

Situasjonen Viking er i i øyeblikket er den verste siden laget vendte tilbake til toppdivisjonen i 1987. Men det bryr ikke trener Tom Prahl seg om. - Du stiller meg et spørsmål som handler om historie, men det eneste som betyr noe, er nuet, sier trener Tom Prahl til Stavanger Aftenblad. Krise er det heller ikke, skal vi tro Viking-kaptein Allan Gaarde. - Det er ikke krise. Nedrykk er helt usannsynlig, vi rykker selvfølgelig ikke ned, sier han til SA.


Molde-Odd Grenland 2-0

På jazzfestivalens siste dag var det sambafotball romsdalingene fikk se på Molde stadion. Etterpå konkluderte trener Arild Stavrum med at dette må ha vært årsbeste. - I dag spilte vi årsbeste, spesielt i 1. omgang ble det vist fantastisk fin fotball. Vi spilte nesten Odd ut av banen, så stor var dominansen. Jeg er mektig imponert, sa Arild Stavrum til Romsdals Budstikke etter kampen. Magne Hoseth gjorde comeback etter overgangen fra Vålerenga. - Dette var deilig. Jeg spilte mesterliga for Molde da jeg var 19, og jeg gjør det gjerne igjen, sier han til RB.

Odd-trener Arne Sandstø var oppgitt etter å ha sett guttene sine bli feid av banen.

- Vi er ikke bedre enn dette. Det er på dette nivået vi er. Vi er rett og slett ikke gode nok, slår han fast både en, to og tre ganger på rad overfor Telemarksavisa.


Vålerenga-Lyn 1-2

image: - Du trykker på akilleshælen vår der

Etter at Vålerengas spisser tabbet seg ut etter tur, og Vålerenga igjen tapte mot Lyn, var det av en eller annen grunn dommer Brage Sandmoens få feil som havnet i fokus. - Jeg blir så lei av feige dommere som ikke tør å dømme, siteres Kjetil Rekdal på i Aftenposten. Bakgrunnen er situasjonen der dømmeren dømte et VIF-straffespark som skulle vært frispark. Samtidig delte han ut et gult kort, helt korrekt.

Andre gang Vålerenga og Rekdal ropte på straffe, var det faktisk straffe. - Soleklart straffespark, innrømmet også Lyn-kapteinen sjøl etter kampen.

SÅ SINT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var forbannet på dommeren etter tapet for Lyn. Det var bare delvis berettiget.
IKKE TILFELDIG: - Nølende og passive lag får slike mål (sjølmål) mot seg, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen til Sandefjords Blad.