Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du verden hvor flott det blir

Et OL i mørketid blir fantastisk mener OL-mesteren fra Lillehammer, Espen Bredesen. Ådne Søndrål synes Tromsø er en bra by.

Ådne Søndrål vant OL-gull på 1500 meter i Nagano i 1998. Søndrål var også en del av folkefesten på Lillehammer og synes det er gøy at Tromsø søker om et nytt vinter-OL i Norge.

- Jeg tror at Norge er et land som skal arrangere et vinter-OL med jevne mellomrom, og med det mener jeg at hver generasjon bør ha sitt OL, sier Søndrål til Dagbladet.no.

Likevel mener han at det bør gå en god stund mellom hver gang Norge tar på seg et arrangement av denne størrelsen.

- Min generasjon hadde Lillehammer-OL og vi synes det var fantastisk. Det bør gå en tid mellom hvert OL i Norge, sånn at man ikke sammeligner det med det forrige vi arrangerte. I 2014 er det jo 20 år siden sist Norge hadde et OL, og det er jo en generasjon, sier Søndrål.

- Hva synes du om at Tromsø søker?

- Tromsø er en bra by!

Bredesen gleder seg

- Jeg synes det er artig hvis Tromsø søker, men jeg synes det bør avgjøres om Lillehammer eller Tromsø skal være Norges kandidat. Vi kan ikke ha en krig mellom to norske søkere, sier gullvinner fra Lillehammer, Espen Bredesen til Dagbladet.no.

Bredesen mener det taler til Lillehammers fordel at anleggene er bygd ut.

- Hvis de bygger i Tromsø kan de få en voldsom opptur. Det er jo ganske spesielt med OL i mørketid. Du verden hvor flott det blir på tv.

VANT GULL I 1998: Ådne Søndrål tok med seg OL-gull fra Nagano i 1998.
LOGO:</B> Slik ser det ut når Tromsø lanserer sin OL-søknad på både norsk og samisk.
VANT GULL I 1994: Espen Bredesen i svevet i 90-metersbakken på Lillehammer i 1994. Det holdt til gull.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media