Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Du vet jeg slår deg rett ned eller sender deg hjem

Lattermild Semb truet Carew.

VENNER IGJEN: Forholdet mellom Nils Johan Semb og John Carew var iskaldt etter «slagene i Drammen» i 2003. I dag var tonen svært så munter da Semb ble presentert som ny toppfotballsjef like før landslagets pressekonferanse. Her polerer Villa-spissen Sembs blanke isse.  Foto: ARNT E. FOLVIK
VENNER IGJEN: Forholdet mellom Nils Johan Semb og John Carew var iskaldt etter «slagene i Drammen» i 2003. I dag var tonen svært så munter da Semb ble presentert som ny toppfotballsjef like før landslagets pressekonferanse. Her polerer Villa-spissen Sembs blanke isse. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Han er blitt beskyldt for å ha flyttet inn i tenkeboksen, men i dag ble tidligere landslagssjef Nils Johan Semb omsider presentert som ny toppfotballsjef.

Det var en ansettelse Egil Drillo Olsen har ventet på. Og det virket definitivt som om landslagsgutta ikke var så verst fornøyde, de heller.

- Du ser bra ut, du ser «fit» ut, sa John Carew og kløp Semb på magen mens han gliste. Den nye toppfotballsjefens pressekonferanse glei over i pressemøtet i forbindelse med landslagstreningen i ettermiddag.

Humøret var det ingenting å si på.

- John må passe seg, repliserte Semb.

Før han glisende la til, henvendt mot Carew:

- Du vet at jeg slår deg rett ned eller sender deg hjem!

Bitter feide

Semb var landslagssjef da de berømte «slagene i Drammen» falt i 2003, da Carew ga John Arne Riise grisebank. Carew spilte aldri mer under Semb etter den episoden.

Og ga sin tidligere landslagssjef det glatte lag i etterkant:

CAREW KLYPER SEMB # 1: Mens Semb ble intervjuet av journalister, tok Carew et solid tak i magen til toppfotballsjefen og strammet til. Foto: ARNT E. FOLVIK
CAREW KLYPER SEMB # 1: Mens Semb ble intervjuet av journalister, tok Carew et solid tak i magen til toppfotballsjefen og strammet til. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Da det stormet som verst rundt Semb, sto jeg og et par andre profilerte spillere fram og forsvarte ham. Ellers hadde han antakelig mistet jobben. Så gjør jeg min første tabbe, og han snur ryggen til meg. Mennesker med en sånn oppførsel prøver jeg generelt å unngå i livet, sa Carew til Dagbladet måneden etterpå.

Nå forsikrer han at forholdet mellom de to er i sin skjønneste orden.

- Det er helt topp. Det har det vært i mange år, sier Carew til Dagbladet.

Og legger til:

- Det er veldig bra at han er blitt toppfotballsjef. Det var godt å endelig få en på plass, og jeg er veldig glad for at det ble Nils Johan.

Fornøyd Riise

John Arne Riise har vært en pådriver for at Drillo skal bli landslagssjef på permanent basis, og med Semb på plass mener han brikkene er falt på plass.

CAREW KLYPER SEMB # 2: Semb blir noe overrumplet, mens Carew flekker tenner i bakgrunnen. Foto: ARNT E. FOLVIK
CAREW KLYPER SEMB # 2: Semb blir noe overrumplet, mens Carew flekker tenner i bakgrunnen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Jeg vet hva Semb står for, han er en veldig hyggelig mann. Jeg har mye å takke ham for.

- Hva da?

- Han er utrolig fin med folka rundt seg. Han pratet mye med meg da jeg kom inn i landslaget, og ga meg en vekker etter Finland-kampen, da Per Ravn Omdal mente vi heller kunne begynne å spille tuba.

- Hva slags vekker?

- Det gjaldt unge spillere generelt. Det var en av de dårligste kampene jeg har spilt. Jeg var ute en stund, men han viste veien å gå, og jeg kom tilbake, sier Riise.

Han er helt uenig med dem som mener at konstellasjonen Drillo/Semb ikke akkurat er framtidsrettet.

- Vi har tatt et steg framover under Drillo i år, og spilt bra i flere kamper. Med Semb kommer vi til å ta enda et steg videre.

Mer matching mot utenlandske lag

Selv om mange forventer at den nye toppfotballsjefen kommer til å innstille Drillo som ny landslagssjef, ville ikke Semb gi noen garantier i dag.

CAREW KLYPER SEMB # 3: Med et bredt glis lover Semb at Carew skal få angre. Carew ser ikke veldig skremt ut. Foto: ARNT E. FOLVIK
CAREW KLYPER SEMB # 3: Med et bredt glis lover Semb at Carew skal få angre. Carew ser ikke veldig skremt ut. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Parallelt med at jeg slutter i TV 2, skal jeg lage en innstilling til styret om ny landslagssjef. Drillo er selvsagt en kandidat, sier Semb.

Mens 2008 var et uår for norsk landslagsfotball har 2009 vært vesentlig bedre, selv om det ikke ble VM. Klubbfotballen har derimot gått på ydmykelse etter ydmykelse i europacupene.

Semb varsler at det blir en prioritert oppgave for ham å rette på det, blant annet ved å legge til rette for mer matching mot internasjonal motstand. Men ikke alt arbeidet vil være av kortsiktig art - Semb varslet også at han vil jobbe med barn helt ned i 6-årsalderen.

- Jeg sier ikke at vi skal spesialisere dem, men at de skal spille mye fotball med god veiledning. Jeg vil ha mer kompetanse inn i barnefotballen. Det vil alltid være foreldrestyrt, og det er bare å glemme at barnefotballen skal bli profesjonalisert. Men vi kan øke kompetansen til foreldrene, sier han.

CAREW KLYPER SEMB # 4: For å understreke at alt er i orden, poserer gjerningsmannen og offeret for klypingen opp på bilde sammen.   Foto: ARNT E. FOLVIK
CAREW KLYPER SEMB # 4: For å understreke at alt er i orden, poserer gjerningsmannen og offeret for klypingen opp på bilde sammen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling