EN VINNER: Karoline Dyhre Breivang går i krigen for norsk gull, det er en egenskap landslaget har hatt godt av i VM. Foto: BJØRN LANGSEM
EN VINNER: Karoline Dyhre Breivang går i krigen for norsk gull, det er en egenskap landslaget har hatt godt av i VM. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Du vraker ikke Karo uten å få svar på tiltale

For en herlig måte å svare landslagssjefen på.

• Direkte 20.15: Følg VM-finalen mot Frankrike i håndballstudio

- KARO, HVEM MØTTE VI da jeg debuterte?

Spørsmålet ropes nedover gangen. Karoline Dyhre Breivang svarer, og både lagvenninnen som spurte og journalisten som sto og intervjuet henne er fornøyd.

Dyhre Breivang er nemlig landslagets klisterhjerne. Hun husker alt av bursdager, kamper og resultater.

OG DET ER FAKTISK ikke helt irrelevant på banen heller. For det er ikke dumt å ha litt klister i hodet også, og ikke bare i henda.

I dette mesterskapet har Karo hatt en mer sentral rolle enn vi har sett de siste åra. Ikke minst framover på banen, hun har alltid vært viktig i forsvar.

Med Gro Hammerseng og Tonje Larsen ute har hun nemlig fått mye mer ansvar i angrep. Åpenbart etterlengtet, for lagets såkalte potet - som kan brukes til alt - har grepet sjansen på en formidabel måte.

Med klare og kjappe tanker, og hender og bein som henger med i svingene, har hun styrt store deler av angrepsspillet. Ikke minst har hun hatt en god kjemi med Linn

Jørum Sulland, som har blitt spilt opp og fram som toppscorer.

Selv har Karo 18 mål på de åtte første VM-kampene, et antall hun ikke har kunnet vise til siden 2005-VM, da hun scoret 22. Hun er også bokført med 32 målgivende, noe som er tredje mest i mesterskapet

HVIS VI SKRUR KLOKKA litt tilbake så det mørkere ut for Dyhre Breivang.

I mai fikk Karo et brev fra håndballforbundet. Der sto det at hun ikke lenger var en del av planene til Thorir Hergeirsson. Landslagssjefen ville heller dyrke fram unge talenter med tanke på framtida.

En av landslagets grunnpilarer det siste tiåret var ferdig. Tilsynelatende.

For Karo hadde ikke vært Karo om hun ikke hadde sloss seg tilbake. 31-åringen er en fighter. Hun er nesten alltid den som er ivrigst på å hive seg inn i duellene i starten av kampene, for å sette seg i respekt. Hun er blant dem som oftest må smake på parketten, siden hun aldri trekker seg.

Og kombinert med skader og en graviditet, lå veien klar for henne. Dyhre Breivang har så definitivt innfridd og gjort vrakingen til skamme.

- HUN SER JO alt som skjer på banen, sa Camilla Herrem til VG i forrige uke.

- Jeg begynner å bli så gammel at jeg har vært i de fleste situasjonene mange ganger, sa Karo til Dagbladet samme dag.

Og der ligger det mye, for håndball er en erfaringsidrett.

Og i tillegg er det en kontaktsport.

Karo er ei dame du tar med deg i krigen. Heldigvis er hun på parketten nå, når Norge i kveld skal kjempe om det etterlengtede VM-gullet vi ikke har hatt rundt halsen siden Lillehammer for 12 år siden.

GOD KJEMI: Karoline Dyhre Breivang har et godt samspill med Linn Jørum Sulland i Larvik, noe de har tatt med seg inn i VM.
GOD KJEMI: Karoline Dyhre Breivang har et godt samspill med Linn Jørum Sulland i Larvik, noe de har tatt med seg inn i VM. Vis mer