- Du yter mer etter OL-gull!

Ser sjefen på tv, mens du nektes? Forskerne mener du bør få med deg gullene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Nordmenn vil se norske OL-helter vinne gull - midt i arbeidstida! Og både forskere og fagforeningsledere er enige om at folk yter mer etter å ha nytt et OL-gull på direkten, sjøl om de forsømmer arbeidet i noen minutter.

I morgen starter OL-konkurransene, NRK skal vise 319 timer, 20 timer i døgnet.

Noen vil ha med seg hvert minutt, og har anledning til å følge OL-sendinger på TV, radio eller internett på jobben. Andre må stå ved samlebåndet og får bare med seg reprisene hver ettermiddag.

- Arbeidsgiver og arbeidstaker bør bli enige om hvordan og hvor mye av OL-sendingene folk skal få følge med på i arbeidstida. Det er viktig å oppnå rettferdighet, slik at ledere og ansatte likebehandles og får se like mye eller like lite, sier professor og forskningssjef Stein Knardahl ved Arbeidsforskningsinstituttene til Dagbladet.no.

Men arbeidslivet er gjerne slik at sjefer har en langt friere og mer fleksibel arbeidsdag enn ansatte. Ledere kan lukke døra og kalle det møte når Ole Einar Bjørndalen starter på 20-kilometeren. Og de forutsetter at produksjonen utenfor går som normalt, uavhengig av om Bjørndalen kjemper om gull eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer