Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dubai-familie kjøper Liverpool

Pris: 5,5 milliarder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Liverpool er i ferd med å bli kjøpt opp av Dubai Internation Capital-gruppen, skriver en rekke britiske aviser i dag.

Liverpool-eier David Moores har gitt selskapet tillatelse til å gå gjennom regnskapene i klubben. Da gjenstår det lite for overtakelsen er i orden.

DIC styres av Maktoum-familien, som sitter på en oljeformue på mange, mange milliarder. 450 millioner pund, eller 5,5 milliarder norske kroner, er prisen de må ut med for å kontrollere Liverpool.

Det er ventet at dersom kjøpet går i orden får Liverpool penger til å slette gjeld og bygge ny stadion. I tillegg spekuleres det i at manager Rafael Benitez får midler til å forsterke stallen.

Dubai-selskapet er ikke de eneste som er interesserte i den tradisjonsrike klubben. Nylig ble den amerikanske millardæren George Gillett jr. lansert som kjøper av de helrøde.

Dersom DIC-oppkjøpet går i orden blir Liverpool den sjette Premier League-klubben på utenlandske hender. Fra før eies Manchester United, Chelsea, Aston Villa, Portsmouth og West Ham av ikke-briter.

VIL BYGGE NYTT STADION: Med en overtakelse kan endelig Liverpool få seg et nytt stadion, med 60 000 sitteplasser. Her feirer Dirk Kuyt en scoring i høst. Foto: Scanpix/Ap
VIL BYGGE NYTT STADION: Med en overtakelse kan endelig Liverpool få seg et nytt stadion, med 60 000 sitteplasser. Her feirer Dirk Kuyt en scoring i høst. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
image: - Dubai-familie kjøper Liverpool
STYRER DUBAI, KJØPER LIVERPOOL?</B> Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, er herskeren i Dubai. I tillegg er han visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!