Dubai-selskap vil tjene milliarder på Liverpool

Skal selges i 2014.

• 4. desember: Dubai-famile vil kjøpe Liverpool

(Dagbladet.no): Dubai Internation Capital (DIC) har ikke tenkt å eie Liverpool i mer enn sju år.

Det kommer fram i et notat avisa Daily Telegraph har fått tak i.

I dokumentet blir det gjort klart at DIC, som ledes sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, bare ser på Liverpool som en finansiell investering. Dubai-selskapet ønsker seg 25 prosent avkastning for hvert år fram til 2014.

Selskapet prøver å lokke flere investorer med på kjøpet av den tradisjonsrike klubben, og har planer om å gi fra seg en tredjedel av aksjene de kjøper.

Kjøpet av Liverpool koster trolig DIC hele 5,5 milliarder kroner. 3,6 milliarder av kjøpesummen skal lånes, og flere banker er allerede kontaktet.

I notatet avisa har fått tak i beskriver selskapet Liverpool som en klubb med «skjulte verdier». Nøkkelen er bygging av en ny stadion og salget av tomta Anfield står på.

Liverpool har bekreftet forhandlinger med DIC, men handelen er ikke sluttført. Hvis Liverpool kjøpes opp blir klubben den sjuende i Premier League med utenlandske eiere.

RYKTER OM PENGER TIL KJØP: Steven Gerrard kan få enda flere stjernespillere rundt seg dersom DIC også vil investere i spillerstallen. I dag kom det fra at Dubai-selskapet mest av alt vil tjene penger på klubben. Foto: Scanpix
RYKTER OM PENGER TIL KJØP: Steven Gerrard kan få enda flere stjernespillere rundt seg dersom DIC også vil investere i spillerstallen. I dag kom det fra at Dubai-selskapet mest av alt vil tjene penger på klubben. Foto: Scanpix Vis mer

Liverpool-manager Rafa Benitez har uttalt seg positivt til oppkjøpsplanene, som kan føre til at han får mer penger å bruke på nye spillere.

Dubai-selskap vil tjene milliarder på Liverpool
DIC-FOLK: Investeringsselskapet fra Dubai hadde to mann på tribunen da Liverpool møtte Fulham på hjemmebane.
SUPPORTERMORO: Liverpool-fansen kler seg i Dubai-stil.