- «Dude», vi savner deg her

Lance Armstrongs melding til nyopererte Arvesen.

SVETT: Lance Armstrong syntes dagens etappe var tøffere enn gårsdagens, men ikke verre enn at han som vanlig twitrer i vei på kvelden. Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena
SVETT: Lance Armstrong syntes dagens etappe var tøffere enn gårsdagens, men ikke verre enn at han som vanlig twitrer i vei på kvelden. Foto: SCANPIX/AP/Christophe EnaVis mer

(Dagbladet.no): Astana-favoritt Lance Armstrong har Kurt Asle Arvesen i tankene etter den tolvte etappen i Tour de France i dag.

- Dude, bli frisk fort. Vi savner deg her, skriver Armstrong på sin Twitter-profil.

Også Nicki Sørensen sendte en hilsen hjem til lagkamerat Kurt Asle Arvesen etter å ha seilt inn til sin første Tour-etappeseier i dag.

- Jeg prøvde å ringe ham tidligere, men mobilen var avslått, sa dansken, og det var fordi nordmannen lå under kniven i Molde.

Og nyopererte Arvesen gleder seg naturlig nok over meldingene fra Frankrike - spesielt meldingen om at Saxo Bank tok sin andre etappeseier for året.

- Operasjonen gikk bra. Det første de fortalte meg da jeg våknet var at Nicki vant! Så glad på hans vegne, twitrer Arvesen i kveld.

Twitter-mani
Strengt tatt kunne vi fylt flere artikler enn denne med Tour de France-rytternes Twitter-besettelse, nettfenomenet har virkelig tatt av som den store farsotten under årets ritt.

Lance Armstrong rekker så vidt å parkere sykkelen før han er i gang hver eneste dag, og journalister som følger Touren har fått en helt ny arena med ideer.

Dagbladet har forøvrig tidligere samlet et knippe av rytternes adresser i denne saken.

Beroligende twitring
Derfor er det også uten blygsel vi samtidig henter inn litt reaksjoner etter veltet som gikk like før mål i dag, da Columbias Michael Rogers krasjet inn i Astanas Levi Leipheimer noen kilometer fra streken.

- Landet på gress/Levi. Håper han har det bra, skriver Rogers, og legger til:

- Følte meg litt som en WWF-bryter da jeg fløy gjennom lufta og landet på @levileipheimer i dag.

Heldigvis kan Leipheimer gi Rogers betryggende oppdateringer.

- Jeg er ok folkens, håndleddet gjør vondt men er ikke brukket. Mistet litt hud. Det kunne lett ha vært verre. Ikke sikker på hva som skjedde? Alt jeg husker er at jeg så fortauet nærme seg, og tenkte at dette var game over. Glad for å høre at @mickrogers er ok også.

Og ja, Twitter-fanatikere, den siste der har Leipheimer selvfølgelig fordelt over to 140-tegns innlegg.

OPERERT: Kurt Asle Arvesen ble operert i Molde i dag etter å ha brutt Tour de France.
Foto: Lars Eivind Bones
OPERERT: Kurt Asle Arvesen ble operert i Molde i dag etter å ha brutt Tour de France. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer