RØPER DETALJER: Tidligere Real Madrid-keeper Jerzy Dudek forteller om tiden med Jose Mourinho som manager i en ny bok. Foto: Scanpix
RØPER DETALJER: Tidligere Real Madrid-keeper Jerzy Dudek forteller om tiden med Jose Mourinho som manager i en ny bok. Foto: ScanpixVis mer

Dudek avslører hvordan rabiat Mourinho klikket på Real Madrid-stjernene

- Er du rotta?

(Dagbladet): I en ny bok forteller den tidligere keeperen Jersy Dudek om hvordan Jose Mourinho kom på kanten med flere av Real Madrids største stjerner i sin tid som manger for «Los Blancos».

Starten på Mourinhos iskalde forhold med typer som klubbikonet Iker Casillas og midtbanespiller Esteban Granero fant sted før en kamp mot Barcelona. 

- Han kom illsint inn i garderoben og gikk løs på oss fordi pressen hadde funnet ut at Pepe skulle spille på midtbanen, noe som skulle holdes hemmelig, forteller Dudek, ifølge Marca.

I harnisk Mens spillerne satt på plassene sine skal Mourinho ha begynt å konfrontere spillere en etter en.

- Hvor er rotta? Er det deg, Granero?, skal portugiseren ha skreket.

Opptrinnet ble starten på en rekke krangler mellom Mourinho og flere av lagets største stjerner - inkludert Casillas som senere har blitt beskyldt for å være en muldvarp som røpet interne hemmeligheter til pressen. 

- Mourinho insisterte på at det var en rotte i spillergarderoben og sa at han ikke ville gi seg før han fant ut hvem det var. Etterpå lukket han døra og gikk, sier Dudek. 

Mourinho ledet det spanske hovedstadslaget fra 2010 til 2013.

Liverpool-legende Den tidligere polske landslagskeeperen gikk på sin side fra Liverpool til Real Madrid i 2007 og ble i klubben i fire år. Dudek huskes kanskje best for sin ekstreme prestasjon mellom stengene da Liverpool slo A.C Milan i Champions League-finalen i 2005. 

I boka «Under press» ser Dudek nå tilbake på sin innholdsrike karriere som målvakt for noen av verdens største klubber.

ISKALDT FORHOLD: Jose Mourinho satt Iker Casillas på benken i sin tid som Real Madrid-manager. Foto: Scanpix
ISKALDT FORHOLD: Jose Mourinho satt Iker Casillas på benken i sin tid som Real Madrid-manager. Foto: Scanpix Vis mer