Duellen avlyst

Den russiske tennisyndlingen Maria Sharapova (18) gledet seg til historiens første møte med den gamle verdenseneren Martina Hingis (25) - før en vond skulder tvang henne til å trekke seg.

-  Jeg er veldig skuffet over å måtte trekke meg, men min høyre skulder er ikke klar for å konkurrere på toppnivå ennå, sier Sharapova i en uttalelse.

I år har hun som første russiske kvinne vært nummer én på verdensrankingen - og nådd minst kvartfinale i alle 15 turneringene hun har deltatt i.

La opp i 2002

Nå må tennisfolket vente ytterligere noen uker før de får se den russiske jenta spille i samme turnering som sveitsiske Martina Hingis.

Hingis toppet verdensrankingen i fire år, men la opp i 2002 etter en rekke skader i fot, hæl og ankel.

Første nyttårsdag gjør hun imidlertid comeback i Royal Pines-turneringen på Australias gullkyst - noe Sharapova så fram mot med spenning.

Nummer én igjen

-  Martinas comeback fyller tennissporten med masse spenning. Hun har ikke spilt på lang tid, men jeg tror alle er svært spente, sa Sharapova før hun trakk seg.

 MØTES IKKE:  Det var meningen at Maria Sharapova (18) og Martina Hingis (25) skulle møtt hverandre i Royal Pines-turneringen på Australias gullkyst 1. januar. Nå er mestermøtet utsatt noen uker. Foto: Reuters/AP/Scanpix
MØTES IKKE: Det var meningen at Maria Sharapova (18) og Martina Hingis (25) skulle møtt hverandre i Royal Pines-turneringen på Australias gullkyst 1. januar. Nå er mestermøtet utsatt noen uker. Foto: Reuters/AP/Scanpix Vis mer

Kanskje blir spenningen utløst senere i januar. Da er det Australian Open - hvor Hingis har fått wildcard. Sharapova er regjerende mester, og håper skulderen blir frisk nok til å kunne forsvare tittelen.

-  Jeg vil gjøre alt som står i min makt, i samarbeid med legene mine, for å bli frisk nok til å spille Australia Open, forsikrer Sharapova.

Selv etter en strålende sesong har hun nå falt ned til fjerdeplass på rankingen, som blir toppet av amerikanske Lindsay Davenport. Sharapova stresser likevel ikke med å gjenerobre førsteplassen.

-  Det viktigste jeg kan gjøre for å bli nummer én igjen, er å bli frisk nok til å spille. Det er når man er skadefri og glad at man presterer best, sier den russiske tennisbaben.