Duellen: Du knuste Zlatan på detaljene, Ødegaard

Herlige pasninger og flikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Sverige 0-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge - Sverige på Ullevaal: En herlig nabofeide. Men også en duell mellom Zlatan Ibrahimovic og Martin Ødegaard, mente mange.

Rettferdig? Nei, egentlig ikke. Zlatan er 33 år, og spilte kamp nummer 104 for Sverige. Ødegaard er 16 år, og noterte seg for kamp nummer seks for Norge.

Men du verden, Ødegaard spilte som en voksen mann. Mens Zlatan hadde kampens største målsjanse av de to, sto Ødegaard for de frekkeste detaljene.

Slik var duellen:

Mellom beina Første omgang: Ødegaard hadde sin første berøring på ballen etter 50 sekunder. Zlatan 35 sekunder seinere. Kampen var «offisielt» i gang.

Begge var OK i første omgang, uten å glitre. Ødegaard var involvert i ballen oftere enn Zlatan. Han sto også for omgangens desidert lekreste detalj etter sju minutter. På en pasning fra Vegard Forren slapp han ballen mellom beina, og flikket den videre til Omar Elabdellaoui.

Et Youtube-øyeblikk.  

Tre minutter seinere var det Zlatans tur til å markere seg. Han falt innenfor straffefeltet. Altfor lett, mente dommer Anthony Taylor fra England. Og egentlig virket hele situasjonen Zlatan uverdig. Publikum buet.

Ti minutter seinere hadde han omgangens første - og største - sjanse da han kom alene med keeper Ørjan Håskjold Nyland.

Der burde han sendt Sverige i ledelsen.

Småskader og feber Andre omgang: Før kampen ble det snakket om at Zlatan sleit med småskader og feber, og at han kanskje bare ville holde i én omgang. Men duellen Ødegaard/Zlatan fortsatte etter pause. Det hadde ingen av de nærmere 27.000 tilskuerne på Ullevaal det minste imot.

Etter 51 minutter kunne Ødegaard stått for assist til Tom Høgli. Høgli kom på løp, men situasjonen endte i ingenting.

Det samme skjedde minuttet seinere. Denne gang var det Alexander Søderlund som ble spilt gjennom takket være Ødegaards pasningsrepertoar. I den andre enden hadde Zlatan noen halvsjanser.

Etter 62 minutter ble supersvensken byttet ut.

Dermed var det ikke lenger en duell mellom dem.

Vi kårer Ødegaard til vinner. Zlatan var en smule rusten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer