<strong>GODE VENNINNER PÅ HOTELLET:</strong> Men på banen i kveld kan Norges Katrine Lunde Haraldsen mot Montenegros Bojana Popovic bli en nøkkelduell i kampen om den viktige gruppeseieren. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
GODE VENNINNER PÅ HOTELLET: Men på banen i kveld kan Norges Katrine Lunde Haraldsen mot Montenegros Bojana Popovic bli en nøkkelduell i kampen om den viktige gruppeseieren. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Duellen mellom disse to avgjør Norges gruppe

VMs beste keeper mot verdens beste utespiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


• Følg Norge - Montenegro i vårt håndballstudio klokka 20.15 i kveld.

SANTOS (Dagbladet): I kveld skal det avgjøres hvilken plass Norge får i gruppespillet i håndball-VM - og dermed hvilken motstander som venter i åttedelsfinalen.

Uavgjort eller seier mot Montenegro betyr gruppeseier, og et møte med taperen av kampen mellom Nederland og Sør-Korea. Den åttedelsfinalen spilles her i Santos.

Med tap kan Norge bli nummer tre i gruppa dersom Tyskland slår Angola. I så fall må de norske jentene forflytte seg til byen Barbueri, der det etter all sannsynlighet er Spania som blir motstander.

«Verdens beste»-venninnene Det står altså mye på spill i kveld, og en avgjørende kamp i kampen blir duellen mellom Katrine Lunde Haraldsen - av mange regnet som VMs beste keeper, og Bojana Popovic, som gjerne omtales som verdens beste utespiller.

De to tidligere Viborg-lagkameratene er gode venninner og møtes daglig på hotellet der både Norge og Montenegro er innkvartert midt i Santos sentrum.

Men hvem drar egentlig størst nytte av at de kjenner hverandre godt fra treninger og kamper på samme klubblag i Danmark?

VERDENS BESTE? Bojana Popovic er av mange ranket som verdens beste utespiller. Her er hun i aksjon mot Tyskland på søndag. Montenegro vant 25-24. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
VERDENS BESTE? Bojana Popovic er av mange ranket som verdens beste utespiller. Her er hun i aksjon mot Tyskland på søndag. Montenegro vant 25-24. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Det vet jeg ikke - det blir litt begge deler. Det viktigste er at hele laget fungerer, da blir det vanskelig for Bojana også, selvfølgelig. Men får de lov til å gjøre det de vil, blir det vanskelig for oss. Så vi må prøve å demme opp for henne og flere av skytterne deres, sa Lunde Haraldsen til Dagbladet etter kampen mot Angola på onsdag.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mente den norske målvakten var kampens store spiller, selv om Linn Jørum Sulland stjal mye av showet med ni mål før pause.

- Jeg håper ikke Bojana spiller så bra som Linn. Bojana er jo en kjempespiller, så selvfølgelig blir jo det tøft. Men de har mange bra skyttere på Montenegro, sier Lunde Haraldsen.

- Håper de er slitne Popovic satt på tribunen sammen med lagvenninnene og så at Norge måtte jobbe hardt mot Angola.

- Jeg håper Norge brukte såpass med krefter at de er litt slitne mot oss, sier den montenegrinske stjernespilleren til Dagbladet.

Selv kunne Montenegro rusle inn til komfortable 42-15 mot Kina og sparte mange sentrale spillere utover i kampen.

I kveld blir det en helt annen intensitet. For førsteplassen i gruppa er viktig for begge lag. Blant annet fordi det er greit å slippe å forflytte seg til en ny kampby før kvartfinalene, semifinalene og finalen skal spilles i São Paulo.

<strong>SKAL TETTE IGJEN:</strong> Bojana Popovic sier Norges keeper Katrine Lunde Haraldsen er verdens beste. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
SKAL TETTE IGJEN: Bojana Popovic sier Norges keeper Katrine Lunde Haraldsen er verdens beste. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Jeg synes det er viktig fordi man da får fortsette å spille her. Vi har blitt vant til hallen og hotellet, og man slipper å reise på fridagen, sier Popovic.

Enklere motstand Den andre fordelen er selvsagt at motstanden blir noe annet om man møter nummer fire i gruppe B - Sør-Korea eller Nederland - i stedet for gruppetoeren Spania.

- Man får litt enklere motstand i åttedelsfinalen. OK, vi slipper Russland, men risikerer å møte Spania. Det er lettere å møte Nederland enn Spania, så det er selvsagt en fordel, mener 32-åringen Popovic, som nå spiller for storlaget Buducnost i hjemlandet.

- Det er selvfølgelig viktig. Jeg har ikke tenkt så mye på de forskjellige utfallene ennå, men du skal jo få lettere motstand hvis du kommer høyere opp, sier Györ-keeper Katrine Lunde Haraldsen.

• Følg Norge - Montenegro i vårt håndballstudio klokka 20.15 i kveld.

Gruppene i Brasil-VM

• A (i Santos): Norge, Montenegro, Tyskland, Kina, Angola og Island.
B (i Barueri): Russland, Sør-Korea, Spania, Kasakhstan, Nederland og Australia.
C (i São Paulo): Romania, Frankrike, Brasil, Tunisia, Japan og Cuba.
D (i São Bernado do Campo): Sverige, Danmark, Kroatia, Argentina, Elfenbenskysten og Uruguay.
• De fire beste fra hver gruppe til cupspillet (A mot B, C mot D).
Utslagsspill:
Åttedelsfinale 11. desember
Kvartfinaler 14. desember
Semifinaler 16. desember
Finale/bronsekamp 18. desember

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer