Duellen som kan bli avgjørende i kveld

- Det blir ungdommelig pågangsmot mot en av verdens beste spillere.

• Følg Champions League i Dagbladets Fotballstudio fra 20.45 i kveld!

(Dagbladet): I kveld barker Manchester United og Bayern München sammen i den første kvartfinaleduellen mellom lagene i Champions League.

Venstreback Patrice Evra må stå over kampen etter å ha pådratt seg for mange gule kort, og det er ventet at Alexander Büttner (25) tar plassen til franskmannen.

Det blir en manndomsprøve for nederlenderen som skal bryne seg på landsmann Arjen Robben.

- Büttner er den eneste spilleren i United-troppen som ikke har landskamper. Nå skal han møte spilleren som har vunnet ligaen med fire forskjellige lag. Han har også vært bedre og bedre denne sesongen. Bayern München er det laget som er dyktigst til å skape to mot en på kant. Alaba og Ribery er for meg den beste offensive duoen i verden. På motsatt side har du Rafinha og Robben. Büttner må ha hjelp i kveld. Han må ha noen som følger løpene til Rafinha, ellers blir United overspilt på begge sidebackene. Der er de ekstreme to mot en. Det er mange spørsmålstegn i margen til både Büttner og Rafael. David Moyes må ha en god strategi, hvis ikke blir United rundspilt, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til Dagbladet.

- Tror du Arjen Robben kjenner godt til Büttner?

- Det er gjerne slik at spillere som møter hverandre kjenner styrker og svakheter. Det kan være en fordel og en ulempe når det gjelder Büttner at han ikke kjenner til styrker hos landsmannen. Büttner sier til engelske medier at han gleder seg til å være spilleren som stopper Robben, og vi må jo tro på det. Det blir en morsom duell. Büttner er et uskrevet blad internasjonalt, med bare fem kamper i Champions League før dette. Det blir ungdommelig pågangsmot mot en av verdens beste spillere. Jeg tror ikke Büttner klarer å stoppe Robben alene, sier Stokke, som også gleder seg til flere dueller i kveld.

- Mandzukic mot Vidic blir en bra duell. Så gleder jeg meg til keeperduellen med Neuer, som er en av de tre beste keeperne i verden, mot De Gea, som er «up and coming» og har hatt en god sesong bak seg, sier Stokke.

- Veldig god Alexander Büttner insisterer på at han er klar for å møte Robben.

- Jeg kjenner ham litt. Det er ingen vits å diskutere hvor god han er, det vet vi alle. Jeg syns han er veldig god én mot én, særlig når han kommer på innsiden, sier Büttner til MUTV.

Han tror det ville vært bra for karrieren om han gjorde det bra i duellen mot Robben.

- Jeg vet jeg kan takle ham. Det vil bli en tøff kamp, men disse kampene er grunnen til at du spiller fotball, sier Büttner.

Må være på sitt beste Bayern München er regjerende mester, og ønsker naturlig nok å bli det første laget som vinner den gjeve turneringen to år på rad. Roar Stokke mener Manchester United må vise seg fra sin beste side for å få med et godt resultat til Tyskland.

- Jeg tror definitivt ikke det gjorde noe at United fikk kjenne på å score mål, og gjøre en bra prestasjon mot Aston Villa. Men Bayern er i utgangspunktet store favoritter selv på Old Trafford. Med en så stor favoritt som Bayern trigger nok det Manchester United. Men med alle forvarsskadene de har må de definitivt spille sesongens klart beste fotballkamp i kveld. Bayern har nær sagt bedre enkeltspillere på samtlige plasser. I dagens Manchester United-mannskap er det bare Rooney som kunne fightet om en plass i Bayern München, sier Stokke.

Kommentatoren tror nøkkelen til United er å presse høyt, slik Arsenal gjorde mot Bayern München på Emirates tidligere i sesongen (1-1). Arsenal var det eneste laget som ikke hadde tapt for Bayern i år, før Hoffenheim klarte det samme lørdag (3-3).

- Jeg har sett veldig mange kamper av Bayern München denne sesongen. Jeg syns de er aller best når de velger et mannskap som likner på det laget som vant tre trofeer forrige sesong. Jeg syns ikke de er så gode når de spiller mer Barcelona enn Bayern. Når de spiller for mange pasninger som gir andre lag kontringer imot. Det gjelder å holde det voldsomme tempoet de har i lengderetningen oppe. De er sårbare for kontringer imot, sier Stokke.

Kagawa viktig Han trekker også fram en japaner som kan være mye av nøkkelen til United-suksess i kveld - Shinji Kagawa.

- Det er mulig jeg tar feil, men jeg sitter med en følelse av at Kagawa kan være en nøkkel. Den siste kampen han spilte mot Bayern München var den tyske cupfinalen (5-2 til Borussia Dortmund journ.anm.), og da var han «man of the match». Dersom United kan utnytte Kagawa i overgangsspillet kan det være nøkkelen til å true Bayern defensivt. Kagawa og Rooney må fungere optimalt sammen i kveld, sier Stokke.

Han har uansett vanskelig for å se United ta seg videre fra kvartfinalene.

- Over to kamper er det veldig vanskelig for United. Jeg har sagt hele veien at jeg tror Bayern blir det første laget som vinner Champions League to år på rad. Jeg tror ikke United er sterke nok til å stå imot i 180 minutter. Men det har vært større overraskelser enn at United vinner med et mål hjemme, sier Stokke.

Kommentatoren anser Bayern for å være en 70/30 favoritt i kveld.