SPARKER FRA MOT SEIER. Cromwell har en perfekt oppgave i V75-6 på Bjerke onsdag. Per Oleg Midtfjeld har god tro på seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
SPARKER FRA MOT SEIER. Cromwell har en perfekt oppgave i V75-6 på Bjerke onsdag. Per Oleg Midtfjeld har god tro på seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

-Duger mot norsk elite

Men de hestene står igjen i stallen.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Cromwell duger mot den norske eliten, sier trener og kusk Per Oleg Midtfjeld. Onsdag skal Cromwell ut i V75-løp på Bjerke i et eliteløp.

Det er bare det at de beste norske elitehestene står i stallen når starten går.

-Normalt er dette en god vinnersjanse, sier Midtfjeld til Dagbladet.

Han har god tro på at dette går bra. Han reserverer seg litt med at det er tiden for halstrøbbel for hestene nå når vinteren endelig løsner.

-Alle løp skal kjøres først, som det heter. Det er nå på denne tiden at hestene får problemer med halsen i løpene. Dette skjer uten forvarsel. Fungerer Cromwell som han skal, så er oppgaven i alle fall veldig fin, sier Midtfjeld.

Åpent eller stengt

Han funderer litt på hva slags hodelag Cromwell kommer ut med i løpet.
-Jeg varmer først med åpent hodelag, så tar jeg avgjørelsen etter det. Er han pigg og på hugget, setter jeg mest sannsynlig på draskylapper. Men er han litt sløv, så blir det helstengt.
Cromwell er fornuftig og puller ikke i løp, selv om han går med helstengt hodelag, forteller Midtfjeld.

Galopp sist

Cromwell varmet strålende foran V75-løpet under unionstravet 13. mars. Men i løpet ble det galopp. Selv om det står i programmet at hesten ble diskvalifisert, fikk Cromwell vist toppform.

-Han varmer alltid bra. Galoppen kom sannsynligvis av at jeg måtte korrigere ham i en trang situasjon. Jeg var fornøyd med ham etter galoppen, forteller Midtfjeld.

-Det er helt naturlig at han er favoritt på onsdag, avslutter Midtfjeld.