FEST: Det er duket for 16-maifest en rekke steder med nærmest fulle hus. Når serieleder Rosenborg tar imot Sandefjord er det ventet «stinn brakke» med over 21 000 tilskuere.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FEST: Det er duket for 16-maifest en rekke steder med nærmest fulle hus. Når serieleder Rosenborg tar imot Sandefjord er det ventet «stinn brakke» med over 21 000 tilskuere. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Duket for 16. mai-fest: Tippeligaen drar inn fulle hus

21 000 ventet på Lerkendal.

Det er duket for 16-maifest en rekke steder med nærmest fulle hus. Når serieleder Rosenborg tar imot Sandefjord er det ventet «stinn brakke» med over 21 000 tilskuere.

Det har vært utsolgt på Lerkendal i noen dager allerede. Ifølge UEFA har anlegget en kapasitet på 21.620 tilskuere. Kåre Ingebrigtsens gutter har så langt i sesongen leverte festfotball i mange kamper. Trønderne gjorde det i bare i en halv time borte mot Mjøndalen onsdag, så derfor gikk de på et surt 2-3-tap etter å ha ledet 2-0.

Masse mål Vålerenga har vært garantist for masse mål denne sesongen. At laget underholder bør trekke en del ekstra hjemme på Ullevaal stadion. Det som taler litt imot er været. Det er meldt om 14 grader og fare for litt regn lørdag ettermiddag i hovedstaden.

Klanen, Vålerengas solide støttespillet, stiller bestandig fulltallig på Ullevaal. Det er resten av Oslos befolkning Kjetil Rekdals gutter ikke helt har klart å få taket på. Gjennomsnittet på de fire første kampene er 9500 tilskuere.

Ullevaal stadion tar over 25 500 tilskuere slik at det uansett vil være en del ledige stoler på landskamparenaen.

Slaget om Nord-Norge på Aspmyra har også tidligere vært en publikumsmagnet. Kampen har ikke vært spilt på noen sesonger ettersom lagene har vært i hver sin divisjon. I 2009 da lagene sist møttes i eliteserien gikk 16.-mai kampen i Tromsø. Sist gang oppgjøret mellom de to i nord gikk i Bodø 16- mai var for sju år siden.

Denne gangen får kampen også en litt annen inngang. Begge lagene har hatt en dårlig seriestart, og nå gjelder å kjempe om hvert eneste poeng for å unngå at de blir frakjørt i bunnstriden.

Toppkamp i Molde Den eneste skikkelige toppkampen 16.-mai går i Molde. Seiersvante moldensere fikk et lite skudd for baugen med 1-2-tapet mot LSK onsdag. Likevel bør mange trekke til stadion på 16.-mai. Der venter seriens store overraskelse, Stabæk. Bob Bradleys menn har 2.-plassen med like mange poeng som Rosenborgs 19.

Odd må stå for festfotballen mot gjestende Haugesund. I fjor gikk kampen i Haugesund, mens forrige 16.-mai for to år siden kom nesten 6500 til Skagerak Arena i kampen mot Start.

Viking hadde et PR-stunt som gjorde at laget hadde over 12 000 tilskuere i kampen mot. Kjell Jonevrets gutter leverte gladfotball og man håper at de fleste kommer tilbake til ny fest dagen før dagen.

- Vi håper på 13-14 000. Kommer det så mange blir vi kjempefornøyde. Det var 12 000 mot Odd, og jeg tror folk fikk en god opplevelse. I fjor var det lokalderby mot Sandnes Ulf, og det trakk nok litt ekstra, sier salgssjef i Viking, Kjartan Salvesen.

Sarpsborg spilte borte i fjor, og Østfolds eneste toppserieklubb har fått hjemmekamp og tar imot LSK. Så langt denne sesongen har de hatt litt over 3000 tilskuere i snitt på kampene sine. Noen ekstra vil nok dukke opp når «fugla» kommer på besøk.

På Marienlyst kan det også bli trangt i pølsekøene, men Aalesund trekker neppe like mange til «gamle gress» som lokalderbyet mot Mjøndalen. 11. april hadde over 8000 hadde løst billett.

(NTB)