Elnaz Rekabi

Dukket opp

Den iranske fjellklatreren Elnaz Rekabi (33) ankom Iran i natt, ifølge flere medier.

HYLLES: Den iranske kvinnen Elnaz Rekabi hylles for dristig valg. Video: @IranIntl_En / twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den iranske fjellklatrere Elnaz Rekabi, som i helga deltok i den asiatiske turneringen i klatring i Seoul i Sør-Korea, uten å bære hijab, ankom i natt flyplassen i Teheran i Iran.

Det melder nyhetsbyrået AP.

I en video som sirkulerer på Twitter kan man se en stor folkemasse omringe en bil hvor Rekabi angivelig skal sitte inne i. Menneskene rundt jubler og hyller den iranske kvinnen med applaus.

Også BBC Persian Service har publisert en versjon av videoen på Twitter, med teksten, «Mange mennesker i Iran dro til Imam Khomeini flyplass for å ønske Elnaz Rekabi velkommen».

Etter klatrekonkurransen i Sør-Korea ble 33-åringen meldt savnet, men hun ga lyd fra seg på Instagram i går i et innlegg, hvor hun angivelig la seg flat etter hendelsen med hijaben.

- Jeg ber om unnskyldning for at jeg gjorde det iranske folket bekymret. Nå reiser jeg tilbake med resten av laget, skrev hun.

Under søndagens konkurranse i Sør-Korea hadde Rekabi bare et svart pannebånd på hodet. Håret var satt opp i en hestehale. Videre hadde hun en hvit T-skjorte med det iranske flagget på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.