Dukket opp

Hoppsportens mektigste mann gjennom 30 år dukket opp på trenertribunen under Hoppuka. Dette gjør Walter Hofer (67) nå.

RINGSIDE: Tidligere renndirektør i FIS, Walter Hofer, sto på trenertribunen i Bergiselbakken i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB
RINGSIDE: Tidligere renndirektør i FIS, Walter Hofer, sto på trenertribunen i Bergiselbakken i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Hoppuka, tredje renn, på TV 2 klokka 13.30

INNSBRUCK (Dagbladet): Østerrikeren Walter Hofer var en meget profilert renndirektør i hopp fra 1992 til 2020. Han ble alltid zoomet inn av TV-kameraene i forbindelse med vær- og juryavgjørelser. For tre år siden overlot han jobben til italieneren Sandro Pertile (51).

Under kvalifiseringen til dagens hoppukerenn i Innsbruck i Østerrike, dukket Hofer opp på trenertribunen.

Hva gjør hoppsportens tidligere så mektige mann nå?

UTSIKT TIL HOPPKANTEN: Walter Hofer sto ved siden av Norges assistenttrener, Magnus Brevig (t.v.). Foto: Geir Olsen / NTB
UTSIKT TIL HOPPKANTEN: Walter Hofer sto ved siden av Norges assistenttrener, Magnus Brevig (t.v.). Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Jeg jobber fortsatt litt med skihopping, bare på den andre sida av bordet, forteller han til Dagbladet.

- Jeg gjør litt konsulentarbeid for noen nasjoner. Jeg er involvert i arbeidet mellom det internasjonale skiforbundet FIS og enkelte forbund. Det holder meg litt inne i systemet.

- Hvilke nasjoner?

- Jeg skal møte finnene onsdag. Jeg har et engasjement hos det polske forbundet. Jeg gjør litt konsulentarbeid for Kina. Men dette arbeidet er satt på vent på grunn av situasjonen de befinner seg i (covid). Jeg har også være involvert i forbindelse med de nye fasilitetene i Val di Fiemme før OL i 2026.

MEKTIG: Renndirektør Walter Hofer var renndirektør fra 1992 til 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MEKTIG: Renndirektør Walter Hofer var renndirektør fra 1992 til 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Savner du jobben som renndirektør?

- Nei, jeg var veldig godt forberedt på å gi jobben til Sandro Pertile. Han gjør en utmerket jobb, så det er ingen grunn til å se tilbake.

Hofer er den som kan mest om organisering av hoppsporten.

- Walter er en ressursperson innenfor veldig mange områder av sporten vår, sier Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen.

- Jeg har selv bedt om å få prate med Walter for å få noen råd og tips på forskjellige områder. Han er en ressurs og rådgiver som vi er så heldige å få dra nytte av i hoppsporten fortsatt. Han er den med desidert størst erfaring innenfor utviklingen av idretten vår de siste 40 åra.

NY RENNDIREKTØR: Sandro Pertile. Foto: Geir Olsen / NTB
NY RENNDIREKTØR: Sandro Pertile. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Bråthen påpeker:

- Det er lurt å høre på personer som har vært gjennom mange forskjellige faser i en lang periode. Walter har lært meg mye. Jeg har stor glede av å diskutere med ham med tanke på å utvikle hoppsporten.

Halvor Egner Granerud kjemper med polakken Dawid Kubacki om sammenlagtseieren i Hoppuka.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer