Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Duknakket glede

SALT LAKE CITY (Dagbladet): OL i Salt Lake City blir ikke flyttet. Samaranch ber byen om unnskylding. Men jubelen står ikke i taket. I mormonernes by lukter det fremdeles korrupsjon, og i går var det duknakkede OL-pamper som roste IOC-rapporten fra Lausanne.

- Vi aksepterer unskyldningen fra Samaranch. IOC har vært flinke og raske i sin etterforskning. Nå må vi vise at Salt Lake City kan lage OL-historiens beste vinterleker, sa OL-komiteens øverste leder i Salt Lake City, Robert Garff, mens blitzene lynte fra skogen av kamerafolk.

Men så var det slutt på moroa. Skyldbetynget måtte Garff be folket i hele Utah om unskyldning. Det som har skjedd her er under statens verdighet og moralske standard, sa han.

Rykter i 1991

- Dette må aldri skje igjen, sa han med sorgtung stemme. Og så kom leksa om alt skal bli så bra, inntil en lokal journalist lurte på hvorfor ingen hadde lyttet til korrupsjonsrykter allerede i 1991.

Både Garff og Frank Joklik, som er avgående leder for SLOC, avviste alle påtrengende spørsmål. Og forlot møtet etter 15 minutter.

Salt Lake City venter sin egen rapport i begynnelsen av februar. Samtid etterforskes bestikkelsene av justisdepartement og statens egen justisminister.
I byen med like mange kirker som alle sørlandsbyene i Norge til sammen, skal man nå feie for egen dør.

I Utah har avsløringene om korrupsjon og store pengesummer under bordet laget kraftigere skraper i den moralske lakken enn det ville ha gjort i en annen amerikansk stat. Det skal dreie seg om nesten sju millioner kroner.

Tre hutrende herrer utenfor mormonernes tempel håper byens verdighet vil komme tilbake. Og gleder seg til alle pengene som følger med OL.

- Flott. Tenk på alle millionene vi har brukt allerede. Og alt folk har satset for å kunne tjene penger på vinterlekene, sier Lee Burns.

- Alt bråket har vært skikkelig guffent. Folk gremmer seg. Vi har skammet oss over sjefene som har tillatt korrupsjonen. Det er flaut, sier Dan Kenneley. De kan ikke uttale seg før mormoner-navneskiltene er av. Slike er reglene blant de siste dagers hellige.

Sterkt håp

- Folk har mistet troen på mye, men håpet er sterkere. Nå kan vi jo ende opp som byen som begynte vårrengjøringa i IOC og egne rekker, sier Dan som mener snøen i Utah er den beste i verden.

Spencer Emerson (30) var blant de misfornøyde i Salt Lake City i går. Som eneste demonstrerende utenfor OL-komiteens hovedkvarter viftet han med en plakat som krevde korrupsjonspengene tilbake til folket.

Og på komiteens veggskilt hadde noen klistret lappen: Olympic prostitution sucks.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling