FORRYKENDE: Mame Biram Diouf ertet tilreisende Brann-supportere etter ekte hattrick på ni minutter. Senegaleseren skulle også notere seg for et fjerde mål før han måtte ut med en skade.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
FORRYKENDE: Mame Biram Diouf ertet tilreisende Brann-supportere etter ekte hattrick på ni minutter. Senegaleseren skulle også notere seg for et fjerde mål før han måtte ut med en skade.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

- Dum i hodet den som ikke bruker penger på Diouf

Jonevret mener Molde er sjanseløse på å beholde spissjuvelen etter firemålsshow mot Brann.

MOLDE (Dagbladet.no): Molde - Brann 5-2.

På jazzfestivalens premature åpningsdag i Molde var det hjemmelaget som virkelig tok ansvaret for å gjøre kvelden fullendt i rosenes by.

I særdeleshet var det Mame Biram Diouf (21) som fikk tribunene til å svinge. Med sine fire scoringer var senegaleseren var så god at Molde-trener Kjell Jonevret anser det som sikkert at 21-åringen kommer til å forlate klubben i sommer.

- Etter denne kampen er det vel bare å gå inn og takke ham for at vi har fått jobbet sammen i to og et halvt år. Det har vært kjempegøy. Jeg ser ingen mulighet for at vi skal beholde ham. Om det var noen på tribunen som har litt penger så er de dumme i hodet om de ikke bruker dem. Han er herlig, riktig herlig, understreker Jonevret overfor TV 2 Sporten.

Hovedpersonen selv tar alle overgangsspekulasjonene med knusende ro, selv om lokalavisen i Molde nevner at storklubber som Lyon, Bordeaux, Schalke og HSV er noen av klubbene som følger ham tett. Og som Jonevret påpeker: Interessen ble neppe mindre av fire fulltreffere mot Brann og en nier på spillerbørsen.

- Jeg vet ikke. Noen sier det, og noen sier noe annet. Jeg har ikke hørt noe, og har bare fokus på laget og spille for Molde, sier han til TV 2 Sporten på spørsmål om han nå har spilt sin siste kamp for Molde.

Og om det var den siste opptredenen i Molde-drakt, var det også den beste, mener Diouf.

- Det var vidunderlig. Å spille på den måten og score slike mål. Jeg tror dette var den beste kampen jeg noensinne har spilt for Molde.  

22 sekunder
Det hele startet allerede etter 22 sekunder på Aker Stadion.

HATTRICK-HELT: Mame Biram Diouf fullbyrdet det ekte hattricket med en knallhard heading. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
HATTRICK-HELT: Mame Biram Diouf fullbyrdet det ekte hattricket med en knallhard heading. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

En lang ball i rommet bak Brann-forsvaret endte i en feilvurdering av Kristjan Örn Sigurdsson, som håpløst forsøkte å heade ballen tilbake til Håkon Opdal.

Det løse tilbakespilelt ble snappet opp av en årvåken Mame Biram Diouf, som sendte kula i nettet bak en forfjamset Brann-keeper.

Det var ikke det siste vi skulle se til Diouf i første omgang.

Billig annulering
Etter to minutter var det dog bortelaget som kom i begivenhetenes sentrum.

Et frispark fra Erik Huseklepp endte på hodet til Erik Bakke, som fikk sendt ballen i mål med pannebrasken.

Dommer Tom Henning Øvrebø ville det vel å merke annerledes og annullerte målet til Brann-spillernes store forferdelse.

Mye tyder på at annulleringen var av det billige slaget for Molde, da Bakke tydelig gikk opp lenge før Molde-forsvareren Vatshaug. Det var et poeng Brann-trener Steinar Nilsen trakk fram i sin oppsummering av kampen.

PÅ VEI BORT?: Selv ikke Molde-trener Kjell Jonevret tror klubben er i stand til å beholde ham.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
PÅ VEI BORT?: Selv ikke Molde-trener Kjell Jonevret tror klubben er i stand til å beholde ham.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

- Eirik hopper mye høyere enn motstanderen, og ett sted må han ha hendene. Jeg skjønner ikke at Tom Henning kan annulere den, sier Nilsen til TV 2 Sporten.

Senegalesisk stjernetroika
Herfra og ut handlet alt om Molde og i særdeleshet (og som vanlig) om deres senegalesiske troika: Diouf — Diouf- Thioune. Supplert av flere opplagte Molde-spillere.

Etter seks minutter sendte en briljant Makhtar Thioune en presis ball i bakrommet til Mame Biram Diouf, som fosset fra et sjanseløst Brann-forsvar.

Ballen satte han igjen sikkert i hjørnet til side for Opdal.

2-0 til Molde.

Ekte hattrick

Molde fortsatte å rulle opp angrep etter angrep og etter ni minutter skjedde det igjen:

En frisk Mattias Mostrøm koste seg på høyrekanten og holdt på ballen tilsynelatende i det evinnelige før han overlot scenen til kaptein Daniel Berg Hestad, som slo et herlig innlegg som traff en spenstig senegaleser på hodet — ballen endte i nettet.

Målscorer: Mame Biram Diouf.

Ekte hattrick - også for fotballromantikere som hevder det må scores med venstrebeinet, høyrebeinet og hodet.

Toppscorer
Etter 27 minutter var det igjen El-Hadji Makhtar Thioune som herjet på Moldes venstreside. Han fintet hele Branns høyreside før han la til Pape Pate Diouf som uselvisk slo til rekkekamerat Mame Biram Diouf.

Nok en gang fikk han slengt fram foten og ekspedert ballen i nota.

Selv om Mame fikk drahjelp av beinet til Birkir Sævarsson, vil han nok bli kreditert scoringen uansett.

I så fall er han oppe i 12 fulltreffere i årets Tippeliga. Det er tre mål mer enn Rade Prica, som er nummer to på toppscorerlista.

En utrolig utvikling på kveldskampen i jazzbyen.

Var det noen som sa noe om dårlig avslutningsegenskaper og ineffektivitet?

Første omgang ble ellers preget av Gylfi Einarsson sinne mot Makhtar Thioune og dommer Øvrebø, samt en situasjon der Molde nok ble snytt for en relativt klar straffe.

Huseklepp-kunst
I andreomgang så det ut til at bortelaget skulle ta over styringen da Erik Huseklepp herjet med hjemmeforsvaret og sendte i vei en herlig lobb over Knut Dørum Lillebakk i Molde-målet.

Men det ble med denne reduseringen før Molde igjen tok over festen. Vegard Forren og Daniel Berg Hestad var i storslag og gjorde knapt feil hele kampen gjennom.

Da Mame Biram Diouf midtveis i omgangen ble erstattet med Jose Mota virket det som at alle på Aker Stadion skjønte at dette ville bli senegaleserens siste opptreden i den blåhvite drakta.

Den stående applausen virket å være noe mer enn bare et takk for i dag — kanskje var det et takk for alt?

Fortjent uttelling
Pape Pate Diouf fikk etter sigende et mål korrekt annullert etter rundt syttifem minutter. Synd for en ellers god Diouf som naturligvis kom fullstendig i skyggen av sin navnebror i kveldssola i Molde.

FIKK UTTELLING: Pape Pate Diouf kom helt i skyggen av rekkekamerat og navnebror Mame Biram Diouf, men kronet kvelden med en flott scoring på overtid.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
FIKK UTTELLING: Pape Pate Diouf kom helt i skyggen av rekkekamerat og navnebror Mame Biram Diouf, men kronet kvelden med en flott scoring på overtid.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Ett minutt før slutt reduserte Armann Björnsson for bortelaget etter godt Brann-spill og ditto dårlig forsvarsspill av Molde.

Det betydde dog så lite for et par minutter senere fikk endelig Pape Pate Diouf sin belønning med en herlig skåring hvor han spilte ut hele backrekka til bortelaget.

Med det døde en utrolig forestilling i Molde ut med 5-2 til Molde — la jazzfestivalen begynne.

For Moldes del kan det nå kun være et tidsspørsmål før de mister sin sorte juvel — Mame Biram Diouf.

MISFORNØYD MED ØVREBØ: Brann-trener Steinar Nilsen (t.h.) var lite imponert over dommerkvartetten på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
MISFORNØYD MED ØVREBØ: Brann-trener Steinar Nilsen (t.h.) var lite imponert over dommerkvartetten på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer