BLODIG: Dayer Quintana var en av rundt 30 ryttere som gikk ned i den store velten ti kilometer før mål. Den ble forårsaket av en tilskuere på ville veier. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
BLODIG: Dayer Quintana var en av rundt 30 ryttere som gikk ned i den store velten ti kilometer før mål. Den ble forårsaket av en tilskuere på ville veier. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Dumdristig tilskuer laget blodig massevelt i giroen

- Hadde jeg bare fått tak i den idioten, melder rytter.

(procycling.no): Drøye ti kilometer før den første fellesstarten skulle avgjøres gikk en stor massevelt midt i hovedfeltet.

I etterkant ble feltet delt i to, før Elia Viviani vant en svært kaotisk massespurt.

Nettstedet cyclingnews.com har publisert en tilskuervideo av den store velten.

Du finner videoen her!

Ved førstehåndsvisning, skilte den seg ikke spesielt ut fra tidligere velter man har sett.

Syklist på ville veier Men om man følger med på fotgjengerfeltet drøye 11 sekunder ut i vidoen, ser man en syklende tilskuer i bar overkropp som tar seg under en barriere og sykler ved siden av proffsyklistene.

Dette skal ha skapt panikk i feltet som suste forbi, og deretter endt med en store massevelten. Den medisinske rapporten viser at omlag 30 ryttere gikk ned i velten.

- Dersom jeg hadde fått tak i idioten som syklet i feltet sammen med oss ti kilometer før mål, og gjorde at vi alle falt, skriver Trek Factory Racings Eugenio Alfaci på Twitter.

Samme man la også ut en lenke til tilskuerevideoen som etter hvert dukket opp.

Tilskueren syklet bare videre 25 sekunder ut i videoen ser man den samme mannen sykle ubekymret videre.

Enten uvitende om hva han hadde stilt i stand, eller totalt uinteressert i det hele.

Bak ham lå det strødd ryttere utover veibanen, og velten fikk altså direkte konsekvenser for utfallet av det som ble en svært kaotisk dag to av Giro d´Italia.

På grunn av velten tapte en mann som Domenico Pozzovivo over minuttet i sammendraget. Han skulle nok også hatt tak i den tullete syklisten dagen derpå.

- Ingen unnskyldning for dette TV 2-kommentator Ole Kristian Stoltenberg er hoderystende når procycling.no ber ham sjekke ut videoen på nett.

- Han prøver å bli med på spurten, ser det ut som, lyder den første kommentaren.

Så mer alvorlig:

- Det er helt høl i huet, det han gjør. Han løfter med viten og vilje opp en sperrebånd og kaster seg ut i sykkelfeltet. Det er ingen unnskyldning. I Krokstadelva hadde vi kalt han der for en idiot, sier Stoltenberg.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!