Hardt ut:

- Dumme prioriteringer

Jakob Ingebrigtsen (21) kommer med kritikk mot ikke navngitte personer på det norske friidrettslandslaget.

MESTER: Jakob Ingebrigtsen kjenner oppskriften til suksess. Nå kommer han med kritikk mot opptredenen til ikke navngitte folk på det norske landslaget. Han mener de er for sosiale under mesterskap. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
MESTER: Jakob Ingebrigtsen kjenner oppskriften til suksess. Nå kommer han med kritikk mot opptredenen til ikke navngitte folk på det norske landslaget. Han mener de er for sosiale under mesterskap. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO RÅDHUS (Dagbladet): I et møte med VG og Dagbladet i forkant av Bislett Games i morgen kom Jakob Ingebrigtsen med flere oppsiktsvekkende meldinger.

Foruten å snakke om det som skal skje på Drømmemila på Bislett i morgen, kom han også med noen avslørende sider ved personligheten sin.

Han erklærer seg som et introvert person, som søker mye alenetid og trekker seg unna sosiale situasjoner.

- Det er ekstroverte folk som står i timevis på disse mottakelsene og snakker piss. Jeg setter meg i et hjørne, spiser maten min, går hjem og gjør tingene mine dagen etterpå, forteller han.

STJERNE: Jakob Ingebrigtsen etter pressekonferanse i Oslo rådhus. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STJERNE: Jakob Ingebrigtsen etter pressekonferanse i Oslo rådhus. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Så sier han noe som sikkert vil vekke debatt innad i det norske friidrettsmiljøet.

- Det er folk på det norske laget, jeg vil ikke nevne navn, som gjør dumme prioriteringer. Jeg forstår godt hvorfor de ikke presterer når det gjelder, i mesterskap. De føler seg tvunget til å gjøre disse sosiale tinga under mesterskap, og klarer ikke å gå og legge seg, sier Ingebrigtsen.

- Første gang

Sportssjef i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, sier til Dagbladet at dette er helt ukjent for han.

- Under mesterskapene er det veldig lite felles aktivitet. Om det er noen som velger å sitte oppe og prate med andre må være opp til den enkelte. Vi i ledelsen er i hvert fall veldig bevisst på at vi skal ha veldig lite møter og felles under mesterskap, sier Slokvik.

- Hva tenker du om det han sier?

- Jeg tenker ikke noe spesielt rundt det.

- Er det første gang du hører om dette?

- Ja, det er det.

- Ønsker du å ta en prat med Jakob rundt dette?

- Det er ikke noe dramatikk i det her. Utøverne har ulike behov og ønsker, sier sportssjefen.

SPORTSSJEF: Erlend Slokvik. Foto: Lise Åserud / NTB
SPORTSSJEF: Erlend Slokvik. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Vil vinne alt

Såpass engasjert ble Ingebrigtsen i dette temaet at løper-essets mektige manager Daniel Wessfeldt flirende ba ham om å roe seg litt.

Ingebrigtsen forteller også at han har mange mål igjen i karrieren.

- Det hadde vært gøy å vinne OL-gull på 1500 meter, 5000 meter, 10 000 meter, 3000 meter hinder og maraton. Men det er dette med tida da. Å få tid til alt. Og skal du velge noe, må du velge bort noe annet, smiler han.

- Men først og fremst har jeg et mål om å vinne VM-gull. Det har jeg foreløpig ikke, sier han.

Den sjansen får han om under en måned, i VM i Eugene i USA.

- Det gjelder å være påskrudd når ting skjer. Det handler om en gjennomgående profesjonalitet som har gått og går gjennom hele livet. Det er en livsstil å skru av og på. Men mange av oss er introverte og sitter hjemme i stua når man er avskrudd, sier han - og sikter til seg selv:

- Jeg er absolutt en introvert. Jeg trives godt alene og i eget selskap og sammen med min kjæreste. Men en del av jobben krever at man er ekstrovert. Der har jeg vært i gamet siden jeg var 12 år. Så jeg er ganske rutinert etter hvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer