- Dummeste jeg har hørt

Harald Aabrekk er dømt til fire kampers utestengelse som trener for Haugesund, men skylder på ei glatt vannflaske og anker saken.

- Jeg føler jeg har fått firedobbel straff, og det er årsaken til at jeg anker, sier Aabrekk til NTB.

Haugesund-treneren ble av domsutvalget i NFF dømt til 4 kampers utestengelse fra 1. divisjon etter å ha kastet ei vannflaske ut på banen under oppgjøret mot Start 19. oktober. I tillegg gjorde han fingerbevegelser som NFF mener ikke kan forstås som noe annet enn anklager om at dommeren var bestukket.

- Jeg har dømt fotball i 20 år og aldri opplevd noe liknende. Jeg har ikke vært i nærheten engang, sier dommer Bjørn Hansen, som synes Aabrekk oppfører seg barnslig:

- Det er synd han ikke har ryggrad og er voksen nok til å stå for det han har sagt.

- Glatt og sleip

Nils Johan Sembs assistenttrener på landslaget har også sin egen forklaring på hvordan vannflaska kunne bevege seg ut av hendene hans og vel 25 meter inn på banen - mot hans vilje.

- Det var meningen at den skulle rett ned i bakken, men den var glatt og sleip og ikke lett å gripe rundt. Derfor havnet den ute på banen, sier Aabrekk til NTB.

- Sier han virkelig det? Det er det dummeste jeg har hørt, ler dommer Bjørn Hansen, som sier han har klare bevis på at vannflaska ble kastet mot ham med vilje.

- Assistentdommeren sto rett i nærheten, og jeg er ikke i tvil om hva som virkelig skjedde, mener Hansen. - Hadde dette skjedd på internasjonalt nivå, ville reaksjonen blitt en helt annen.

- Ytringsfrihet

- Det er svært alvorlig at en av våre ansatte får en skriftlig irettesettelse, mener informasjonssjef i Norges Fotballforbund Roger Solheim.

Harald Aabrekk godtok at oppførselen hans ble omtalt som fullstendig uakseptabel, men gir i media uttrykk for ikke å ha gjort noe som skulle tilsi en slik betegnelse.

- Det er ytringsfrihet i dette landet, og han får si det han ønsker. Det Harald sier, får stå for egen regning, sier informasjonssjefen, som ikke synes Forbundet har vært slepphendte i håndteringen av saken.

- Hadde han bare tatt meg i hånda og beklaget, hadde vi vært ferdige med dette, sier dommer Bjørn Hansen.