Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dummet oss ikke ut

LILLEHAMMER (Dagbladet): Latvia- Norge 7- 1. Lagkaptein Trond Magnussen var skuffet - med god grunn etter at Norge gikk på sitt fjerde strake VM-tap. Men Magnussen sier likevel skråsikkert: - Vi har ikke dummet oss ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge måtte vinne i går for å ha en reell sjanse til et fortsatt liv som A-nasjon. Håpet var ødelagt allerede etter tre minutter da Latvia ledet 2- 0.

Nå blir kveldens kamp mot Østerrike uinteressant. Norge må til høsten spille kvalifisering om fem ledige plasser i A-VM.

- Selv om ambisjonene var kvartfinaleplass, så vi det som en bonus om vi holdt oss i A-pulja. Det er ingen bombe at vi må ut i ny VM-kvalik, sier Trond Magnussen.

Læreprosess

Färjestad-spilleren jobbet og sleit og prøvde etter beste evne. Problemet var bare at Latvia var et langt bedre lag. Magnussen avviser at Norge falt for forventningspresset på hjemmebane.

- Alle sa at åpningskampen mot Italia var Norges viktigste ishockeykamp på ti år. Vi løste den oppgaven og kunne slippe oss løs resten av turneringa.

- Men vi er inne i en læreprosess og svinger for mye i prestasjonene.

Scorer ikke nok

I går hadde Latvia 31 skudd og scoret sju ganger. Norge hadde 18 skudd og fikk ett mål.

Her ligger det største problemet.

- Våre motstandere har alltid bedre uttelling enn oss. Men det blir lettvint å se seg blind på skuddstatistikken. Det er forskjell når latvierne kommer to mot én eller alene med keeper enn når vi skyter fra blålinja.

Framgang

- Til alle dem som avskriver oss som ishockeynasjon, har jeg følgende melding:

- Vi har utviklet oss mye på ett år og har greid å etablere et eget spill. Og bedre skal det bli, sier Trond Magnussen.

PÅ ETTERSKUDD:</B> Tross sju baklengs var målvakten Rob Schistad en av Norges beste spillere. Her avverger han en kjempesjanse fra Aleksandrs Belavkis.