Dumoulin: - Det er ikke det jeg ønsker

OL er viktigere enn Grand Tours for 24-åringen.

IMPONERTE STORT: Tom Dumoulin kjempet om seieren i Vuelta a España helt til han sprakk på den siste klatreetappen. Foto: JAVIER LIZON (Scanpix/Epa)
IMPONERTE STORT: Tom Dumoulin kjempet om seieren i Vuelta a España helt til han sprakk på den siste klatreetappen. Foto: JAVIER LIZON (Scanpix/Epa)Vis mer

(procycling.no): Helt siden den fantastiske oppvisningen i Vuelta a España, har Tom Dumoulin vært på de fleste lepper.

For nederlenderen som var best kjent som en tempokanon med gode ferdigheter i kuperte endagsritt og kortere etapperitt, ble plutselig en mann å regne med i treukersrittene.

Vil ikke kjempe om niendeplasser
Men det betyr ikke at Giro d'Italia, Tour de France eller Vuelta a España blir hovedmålene verken neste sesong eller fremover.

- Jeg har alltid sagt at jeg ikke ønsker å bli en rytter som ikke er god nok til å komme på podiet i en Grand Tour, men så kjører maksimalt hver dag for å bli nummer ni sammenlagt. Det er ikke det jeg ønsker, sier Dumoulin til cyclingnews.com.

- Jeg har mitt våpen i tempokjøringen. Hvorfor skal jeg stille spørsmål ved den eller fokusere på niendeplasser i treukersritt istedenfor å fokusere på seirer? Seirer er hva det handler om for meg, og jeg dro til vueltaen med det som fokus.

Neste sesong er det i alle fall lite trolig at formen toppes til et av de tre uker lange rittene.

OL står øverst
Noen visse sommerleker i Brasil frister nemlig for den OL-frelste nederlenderen.

- Jeg ville likt å kjøre for sammendraget i fremtiden, men samtidig å gå for etappeseirer. Det blir kanskje ikke neste år, siden Rio er mitt hovedfokus. Det er mulig å kjøre for sammendraget og så Rio, men vi må finne ut hvordan vi skal gjøre det.

- Dersom det affiserer formen min til Rio, kommer jeg ikke til å gjøre det. Jeg håper laget beskytter meg og ikke kaster seg på flommen av fans som sier at jeg må gå for Grand Tours nå. Jeg håper vi kan finne den rette balansen.

Den rette balansen er i alle fall Dumoulins lag, Giant-Alpecin, i ferd med å finne i sin tropp.

For med både Dumoulin og talentfulle Warren Barguil på lønningslisten, har laget endelig begynt å hente forsterkninger til klatrelaget.

Forsterker klatrelaget
Dumoulins ensomme ferd opp vueltafjellene, uten noen lagkamerater i flere kilometers radius, skal ikke gjenta seg.

- Vi snakket om det før vueltaen. Warren og jeg forbedrer oss som sammenlagtryttere. Jeg kjørte for sammendraget i en ukers lange WorldTour-ritt, og laget sa de skulle prøve å finne mer støtte.

Inn før neste sesong har veteranen Laurens Ten Dam kommet, samt de klatresterke talentene Sam Oomen og Sindre Lunke.

Les også: Sindre (22) ordnet proffkontrakt på egenhånd

Med ryttere som Barguil, Dumoulin og Georg Preidler i laget, begynner man å se konturene av et greit, dog urutinert, klatrelag.

- Hvis vi kjører med det rette laget i de rette rittene, har vi et bra lag og det er noe vi har jobbet med, selv om det kunne være litt bedre.

Det betyr dog ikke at laget som har bygd seg opp et renommé som et av verdens beste spurtlag skal glemme den delen av sykkelsporten.

- Vi trenger ikke å kaste vekk ferdighetene våre i spurtene. Det er det vi har gjort best det siste året, og det er noe vi burde fortsette med. Jeg tror det er mulig å kombinere de to tingene.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!