Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2018:

Dumoulin fikk tidsstraff etter mekanisk trøbbel

Uheldig nederlender tapte verdifull tid i sammendraget.

UFLAKS: Tom Dumoulin krysser målstreken, nesten minuttet etter at vinneren har kommet i mål på tourens sjette etappe. Foto: AP Photo/Peter Dejong
UFLAKS: Tom Dumoulin krysser målstreken, nesten minuttet etter at vinneren har kommet i mål på tourens sjette etappe. Foto: AP Photo/Peter Dejong Vis mer

(procycling.no): Drøye fem kilometer før målstreken havnet Tom Dumoulin i en aldri så liten krise på tourens sjette etappe.

Nederlenderen sto plutselig ved siden av veien, og var i ferd med å bytte forhjul etter å ha fått hjelp fra en av lagkameratene i Team Sunweb. Langt fra ideelt kun tre kilometer før hovedfeltet dundret inn i avslutningsbakken Mûr-de-Bretagne.

Et uhell som involverte en annen favoritt, Romain Bardet (AG2R), var årsaken.

– Jeg traff bakhjulet til Bardet tror jeg. Det var litt bevegelse i feltet og jeg klarte ikke å unngå det. Sånn var det. Og så tapte jeg tid, sier Dumoulin i intervju med et samlet pressekorps vist på TV 2 etter målgang.

Nederlendern skjønte raskt at eneste mulighet var å bytte forhjulet så raskt som mulig.

– Jeg hadde en ødelagt eike i forhjulet, og måtte bytte det. Jeg jaktet helt til mål så hardt som mulig. Men det var vanskelig, oppsummerer 27-åringen.

I jakten på feltet lå Dumoulin en lengre periode bak lagets følgebil. Noe han ble straffet for av kommissærene etter målgang. På de offisielle resultatlistene står Sunweb-kapteinen oppført med 20 sekunder ekstra i tidsstraff.

Etter at Daniel Martin (UAE Team Emirates) krysset målstreken gikk det 53 sekunder før kapteinen til Sunweb fikk jobbet seg over samme strek. Dermed blir dagens tidsstap på 1:17 for Dumoulin.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg skulle gjerne vært i bedre posisjon i sammendraget nå, beretter Maastricht-syklisten.

Før etappen var Dumoulin blant de best plasserte sammenlagtrytterne, som syvendemann kun 13 sekunder bak Greg Van Avermaet. Etter tidstape på tourens sjette dag er Dumoulin nå 1:23 bak belgieren, og har mistet forspranget han hadde på mange av rivalene.

Mistet mulig etappevinner

Det er andre dag på rad at Team Sunweb rammes av uflaks. På onsdag måtte Michael Matthews trekke seg fra den 105. utgaven av Tour de France, like før en etappe som var skreddersydd for australieren.

Sunweb-spurteren våknet opp med feber og kastet opp på morgenkvisten.

– Vi visste at vi var veldig heldige de første fem dagene. Men vi visste også at det kunne skje med oss før eller siden. Og det var vår tur i dag. Sånn er det bare, sier Dumoulin.

Også for lagets unge danske, Søren Kragh, fikk torsdagen et noe leit utfall. 23-åringen leder fremdeles i konkurransen om den hvite ungdomstrøya. Men unggutten måtte slippe seg ned til Dumoulin og bistå i jakten på hovedfeltet. Dermed leder han nå kun med 27 sekunder til andremann i konkurransen, Egan Bernal (Team Sky).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

503 Service Unavailable