Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2018:

Dumoulin hedret avdøde slektninger med dristig angrep i fjellene

– Faren min mistet sin bror og søster i løpet av to uker, sier nederlenderen etter å ha blitt nummer to på etappen.

ANGREP: Tom Dumoulin var nærmest Geraint Thomas på den ellevte Tour de France-etappen. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
ANGREP: Tom Dumoulin var nærmest Geraint Thomas på den ellevte Tour de France-etappen. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Vis mer

(procycling.no): Tom Dumoulin kjente seg godt igjen i alpeområdet som den 11. etappen av Tour de France fant sted i. Nederlenderen ble nummer to på etappen, som ble vunnet av Geraint Thomas. Det var ikke tilfeldig at han var offensiv på nettopp denne dagen.

– For meg var dette en veldig spesiell dag. Det var her jeg lærte å stå på ski som liten gutt, sier Dumoulin i intervju med nederlandske NOS etter målgang.

– Onkelen min pleide alltid å leie en stor hytte her for hele familien. Det var han som lærte meg å stå på ski. VI hadde det flott her, utbroderer Sunweb-kapteinen.

27-åringen angrep i utforkjøringen etter nest siste fjell. Inn mot den siste stigningen, opp mot det velkjente skistedet La Rosière, var han sammen med lagkamerat Søren Kragh Andersen og Movistar-rytter Alejandro Valverde. Spanjolen ble raskt parkert av Sunweb-kapteinen.

– Onkelen min døde i våres. Og to uker senere døde min tante, forteller Dumoulin.

– Faren min mistet sin bror og søster i løpet av to uker. Jeg ville hedre dem i dag med å satse alt her ved deres ski-landsby.

Nærmeste Sky-utfordrer

Selv om Dumoulin ikke fikk etappeseieren han drømte om, så klatret han solid i sammendraget. Nå er Maastricht-syklisten tredjemann, med 1:44 opp til Geraint Thomas. Chris Froome er andremann, 19 sekunder foran Dumoulin.

– Nå er jeg helt ødelagt, sa en sliten 27-åring til pressen på rulla etter målgang.

– Angrepet var litt improvisert. Vi kjente til løypa, og jeg så Søren komme tilbake til vår gruppe over toppen. Han er god i utforkjøringene, så jeg sa vi skulle satse, forklarer han.

Dumoulin jaktet på Mikel Nieve, som hadde vært lenge i brudd, opp den siste bakken. Etter hvert kom Geraint Thomas opp til nederlenderen, som ikke klarte å svare på siste kilometer.

– Thomas disponerte nok kreftene sine litt bedre. Jeg stoppet litt opp på de siste kilometerne, men jeg er ikke skuffet. Jeg er fornøyd.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!