Giro-vinneren sliter med tarmen:

Dumoulin på utvidet helsesjekk for å unngå ufrivillige do-besøk

- Problemet er fremdeles ikke løst, sier Giro d'Italia-vinneren.

DO-HUMOR: Mot slutten av årets Giro d'Italia gikk det selvsagt sport i å veive med doruller i retning av Tom Dumoulin. 26-åringen var åpen om sine helseproblemer som gjest i et nederlandsk talkshow nylig. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
DO-HUMOR: Mot slutten av årets Giro d'Italia gikk det selvsagt sport i å veive med doruller i retning av Tom Dumoulin. 26-åringen var åpen om sine helseproblemer som gjest i et nederlandsk talkshow nylig. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Tom Dumoulin vant årets Giro d’Italia sammenlagt, til tross for at han tapte to minutter under den 16.-etappen mot Bormio.

- Jeg har hatt det samme problemet tidligere. Når jeg tar hardt i oppe i høyden, går ikke lenger blodet ned til magen. Alt blodet går ut i musklene, og jeg får problemer. Det er noe dritt, uttalte Dumoulin i etterkant av etappen.

I helga var han gjest i et talkshow på den nederlanske kanalen NPO 2. Der fortalte han åpent om problemene, og innrømmet at situasjonen stadig ikke var under kontroll.

- Nylig tilbrakte jeg et par dager på sykehuset i Enschede, der jeg gjennomgikk alle mulige tester. Nå er jeg satt på en spesiell diett, og vi håper å finne ut om jeg reagerer på visse produkter, uttalte Dumuolin ifølge den nederlandske allmennkringkasteren ad.nl.

Minneverdige scener

Det var et ikonisk øyeblikk da 26-åringen, etter å ha motstått alle angrep fra konkurrentene, hevet Giro d’Italia-trofeet med begge armene over hodet i Milano den 28. mai.

Paradoksalt nok var bildene fra toalettbesøket, da han tok av seg sykkeltrøya, senket buksa og satte seg ned i grøfta for å la det stå til, scener mange sykkelfans vil forbinde årets utgave av treukersrittet med.

KUNNE JUBLE TIL SLUTT: Tom Dumoulin vant den 100. utgaven av Giro d'Italia - men ikke uten dramatikk. FOTO: AFP PHOTO / Luca Bettini
KUNNE JUBLE TIL SLUTT: Tom Dumoulin vant den 100. utgaven av Giro d'Italia - men ikke uten dramatikk. FOTO: AFP PHOTO / Luca Bettini Vis mer

Det skjedde med kun 33 kilometer igjen av etappen. Dumoulin startet dagen med to minutter og 41 sekunders ledelse tilbake til Nibali. Da han gikk i mål, etter at Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) var blant rytterne som valgte å angripe i bunnen av den siste stigningen opp mot Umbrail-passet - var avstanden nede i 31 sekunder.

Sunweb-kapteinen tok hele opptrinnet med beundringsverdig ro, og benyttet ikke situasjonen til å lange ut mot konkurrentene.

- Det var ikke øyeblikket eller tidspunktet i rittet for å foreta en fullstendig nøytralisering av rittet, kun fordi naturen kallet meg, skrev han i stedet på Twitter.

Ikke lovt seg bort til giroen - ennå

Da neste års Giro d’Italia-rute ble presentert i Milano nylig, var han til stede - men ville da ikke garantere at han ville utfordre blant andre Chris Froome, Vincenzo Nibali og Fabio Aru i kampen om 2018-trofeet.

Trolig ønsker han å gjøre en avveining mellom å forsvare la maglia rosa - eller å komme fullt restituert inn i Tour de France.

Forhåpentligvis også med en løsning for det tilbakevendende problemet med irritabel tarm under høy arbeidsbelastning:

- Det er en av tingene jeg setter av tid til i denne delen av sesongen, og håper at det vil bedre seg i årene som kommer, fortalte Dumoulin TV-seerne i programmet hos NPO 2.

PS: Også Edvald Boasson Hagen har slitt med mageproblemer i løpet av karrieren. Løsningen hans var blant annet å kutte ned på pasta og fullkornsmat underveis i rittene. Han har også forsøkt å unngå sportsdrikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer