Sykling:

Dumoulin tapte tid etter dopause

Magetrøbbel hindret Sunweb-kapteinen på kongeetappen i Giro d'Italia, men 26-åringen beholdt ledertrøya.

TRØBBEL: Magen satte en stopper for Tom Dumoulin på tirsdagens etappe i Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / Luk BENIES
TRØBBEL: Magen satte en stopper for Tom Dumoulin på tirsdagens etappe i Giro d'Italia. Foto: AFP PHOTO / Luk BENIES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Kongeetappen i Giro d'Italia ble ikke noe høydepunkt for Tom Dumoulin. Sunweb-kapteinen startet dagen med rosa ledertrøya, 2:41 foran Nairo Quintana.

Like før den siste stigningen startet krisen for nederlenderen. Dumoulin vrengte av seg sin rosa trøye, dro av seg buksa, og satte seg på huk ved siden av veien. Etter en dopause var 26-åringen tilbake på sykkelen, men resten av favorittene hadde allerede fått over et minutt på Dumoulin.

På den 222 kilometer lange kongeetappen syklet Giro-feltet opp Stelvio to ganger. Den første klatringen var fra Bormio, mens andre gangen var via Val Müstair og Sveits. Da går klatringen under navnet Umbrail-passet. Rytterne nådde toppen av Umbrailpasset med 19,5 kilometer igjen til mål.

Over toppen var Dumoulin 2:15 bak en favorittgruppe med både Nairo Quintana (Movistar) og Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). For Sunweb-rytteren var det heldigvis kun utforkjøring til mål i Bormio. Over målstreken var Dumoulin 2:17 bak etappevinner Nibali, og 2:03 bak Nairo Quintana.

– Jeg hadde trøbbel. Jeg måtte på do og klarte ikke å holde meg lenger. Jeg kjente det i utforkjøringen første gang ned fra Stelvio. Jeg klarte ikke å holde meg lenger, og måtte stoppe, forteller Dumoulin om det skjebnesvangre dobesøket.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer