Dumoulin veltet seg ut av giro-sammendraget

Movistar-rytter Richard Carapaz var raskest i spurten og vant den fjerde etappen av Giro d'Italia tirsdag. Tom Dumoulin veltet og ligger langt bak sammenlagt.

JUBEL: Richard Carapaz jubler over seier i den fjerde etappen av Giro d'Italia tirsdag. Foto: Alessandro Di Meo / ANSA via AP / NTB scanpix.
JUBEL: Richard Carapaz jubler over seier i den fjerde etappen av Giro d'Italia tirsdag. Foto: Alessandro Di Meo / ANSA via AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig som colombianeren kan juble for etappeseier i det prestisjetunge rittet, henger en av sammenlagtfavorittene, Tom Dumoulin med hodet.

Nederlenderen, som vant giroen i 2017, lå som nummer fem før den fjerde etappen, men var en del av en større gruppe som gikk i bakken sju kilometer før mål.

Over 4,5 minutter bak Carapaz trillet Dumoulin over målstreken med et blødende kne, og må nå konstatere at han ligger som nummer 56 sammenlagt.

- Nå er det helt klart over for min del, sa en skuffet Dumoulin etter løpet da han snakket om sine muligheter i sammendraget.

Han kunne fortelle at han var ikke pådro seg brudd i fallet, men at kneet var hovent. Det er usikkert om han stiller til start på onsdagens 140 kilometer lange etappe fra Frascati til Terracina.

Tirsdagens etappe var på 223 kilometer fra Orbotello til Frascati.

Perfekt øyeblikk

Av dem som unngikk massevelten var en gruppe på elleve ryttere, blant dem sammenlagtleder Primoz Roglic, britiske Simon Yates og Astanas Miguel Ángel López.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer