Dumpet av kona under sykkelritt

- Den verste dagen i mitt liv, sier italiensk syklist.

TUNG TID: Davide Cimolai forteller at det var en tøff tid da kona gikk fra ham. Foto: JOSEP LAGO/AFP/NTB Scanpix
TUNG TID: Davide Cimolai forteller at det var en tøff tid da kona gikk fra ham. Foto: JOSEP LAGO/AFP/NTB ScanpixVis mer

Sykkelrittet Giro d'Italia er tøft nok i seg selv, men se for deg at du også må gjennom et samlivsbrudd mens rittet pågår.

Det var akkurat det som skjedde med Davide Cimolai (29).

Italieneren hadde vært sammen med kjæresten i seks år og hadde giftet seg seks måneder i forveien da ting skjærte seg.

- Det som skjedde med meg er noe jeg ikke vil at min verste fiende skal oppleve. Når du elsker noen er det visse ting du ikke forventer. Jeg giftet meg i oktober, fordi jeg virkelig hadde troen på det, og dagen før Giroen forteller ekskona at hun ønsker å være alene, at hun trenger tid og plass til å forstå hvilke følelser hun har for meg, sier Cimolai til italienske Tuttobiciweb, som også er gjengitt i Gazzetta dello Sport.

Han forteller at kona var vant til at han var mye bortreist på grunn av syklingen, og at det hadde vært noen diskusjoner rundt dette, men at paret tilsynelatende alltid hadde forsonet seg med det.

På Giroens andre hviledag fikk 29-åringen sjokkbeskjeden: Kona ønsket å forlate ham. Hun hadde falt for sjefen sin.

- Det var den verste dagen i mitt liv, jeg kunne ikke gi meg selv en forklaring på denne krisen. Vårt forhold har alltid vært basert på tillit, men denne gangen var det en tredje person involvert. Da hun gråtkvalt fortalte meg det, ønsket jeg å dra hjem. Det viktigste for meg var å redde ekteskapet, sier Cimolai og beskriver sjokket som «ufattelig».

Til tross for den vonde beskjeden, fullførte italieneren rittet og endte til slutt som nummer 130. Han skrev også en ny kontrakt med laget Israel Cycling Academy kort tid etterpå.

Nylig vant han en etappe i Tour de Wallonie, og tok til sosiale medier for å takke for støtten. Han sa blant annet at han trodde det ville være umulig å delta i sykkelritt igjen, da han gikk gjennom samlivsbruddet.