- Dumt å si at vi trener for mye

Langrennsjentenes svar til Kallas trener.

KRITISERES AV UVITENHET: Charlotte Kallas personlige trener, Magnus Ingesson, aner ikke hva de norske jentene driver med, tror Marit Bjørgen. Hun tror bedre balansert trening må til om resten av verden skal hevde seg i langrenn. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRITISERES AV UVITENHET: Charlotte Kallas personlige trener, Magnus Ingesson, aner ikke hva de norske jentene driver med, tror Marit Bjørgen. Hun tror bedre balansert trening må til om resten av verden skal hevde seg i langrenn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Charlotte Kallas personlige trener, Magnus Ingesson, påsto tidligere denne uka at på den norske langrennsdominansens alter lå det igjen mange utøvere som ikke har taklet de ekstreme treningsmengdene de norske landslagsutøverne kjører på med.

- Det er som russerne før i tiden, de har råd til å ofre en halv generasjon. De har jo så mange å ta av, sa Ingesson til lokalavisa Norrländska Socialdemokraten.

De norske landslagsstjernene lurer på om ikke Ingesson har fått is i rubben når han karakteriserer langrennslandslaget på den måten.

- Det er jo ikke flust med skiløpere på damesida i Norge, på Beitostølen var det kanskje tredve norske til start, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Lang erfaring Samtidig mener hun det har vært store endringer i måten å trene på de siste årene, og som utøveren med desidert lengst fartstid på landslaget har hun et godt grunnlag for å si noe om det også. 

- Jeg har vært på landslaget i femten år, og det har aldri blitt trent så godt som det er blitt gjort de siste åra. Jeg mener vi trener veldig fornuftig også, og det vises igjen i resultatene, sier Bjørgen, og får støtte av lagvenninne og den andre norske seiersmaskinen, Therese Johaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer