-  Dumt å spille dårlig i Minsk

Mens resten av nasjonen har pustet ut og rettet blikket mot 12. og 16. november har John Carew bare en tanke i hodet. En kjempekamp i Minsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld satt John Carew sammen med Dagbladet og så Norge slå Moldova 1- 0 på Ullevaal. For hver eneste gode prestasjon og berøring fra Steffen Iversen rykket det mer og mer i beina hans. Og da John Carew plutselig så litt bakrom sa han plutselig at han skulle ønsket han kunne angrepet det med all den farten han har.

|

Fordi en god Steffen Iversen gjør John Carew enda bedre.

-  Og det er de gode tingene vi må ta med oss til Hviterussland, sier John Carew. -  Inn mot playoff-kampene i november er det avgjørende at vi spiller en god kamp og får en fin opplevelse onsdag kveld. For sjøl om kampen ikke betyr noe med tanke på plasseringa på tabellen så betyr den alt hva sjøltillit og gode følelser angår.

-  Det er dumt å spille dårlig i Minsk.

Jakten på sjøltillit

Etter en lang natt med tilfreds landslagshygge besøkte John Carew familien i går ettermiddag. På kvelden traff han Dagbladet for å snakke om det som skal skje de fem neste landslagsukene. Og hvis resten av Åge Hareides menn mot formodning skulle se på Minsk-utflukten de neste tre dagene som et hvileskjær på veien mot den store utfordringer, er det bare å slippe John Carew til på spillermøtene.

Han er nemlig supergira på matchen.

-  For det første er det en landskamp, sier han. -  Det handler om stolthet - alle landskamper er jo viktige. Men det handler om noe mer også - i Minsk kan vi nemlig spille oss gode uten noe som helst press.

GIR RÅD:  John Carew møtte Dagbladet i går kveld, og kommer med følgende råd til sine landslagskolleger: -  Inn mot playoff-kampene i november er det avgjørende at vi spiller en god kamp og får en fin opplevelse onsdag kveld, sier Carew. Foto: Kristin Svorte
GIR RÅD: John Carew møtte Dagbladet i går kveld, og kommer med følgende råd til sine landslagskolleger: - Inn mot playoff-kampene i november er det avgjørende at vi spiller en god kamp og får en fin opplevelse onsdag kveld, sier Carew. Foto: Kristin Svorte Vis mer

-  Jo bedre vi gjør det på onsdag jo bedre tror jeg vi kommer til å gjøre det i playoff-kampene.

Å snakke om en drømmemotstander 12. og 16. november er en lett øvelse. Den har pågått siden Italia slo Slovenia rett før klokka 23.00 lørdag kveld, og den pågår fortsatt i de fleste fotballhjerner. Men å plukke ut de tre alternative motstanderne vi kan få enten vi blir seedet eller ikke, nei, det er umulig.

Flaks betyr Tyrkia

Fordi det er så mange faktorer som spiller inn.

Å si at Norges alternativer blir enten Spania, Tsjekkia eller Tyrkia er som å si at Start helt sikkert vinner Tippeligaen.

-  Det handler om å ha litt flaks i den trekningen på fredag, sier John Carew. -  Og har vi flaks så får vi Tyrkia. Og jeg sier ikke det fordi Tyrkia er et dårlig lag, jeg sier det fordi Tyrkia er et lag som ikke fungerer så godt under press. Hvis de ikke lykkes på hjemmebane blir fansen utålmodige med en gang og da er det lett å få dem ut av balanse.

Bortebane først

John Carew kan en del om Tyrkia og det tyrkiske lynnet. Og han mener å vite hvorfor Tromsø slo Galatasaray ut av UEFA-cupen.

-  Tromsø tok dem hardt, sier han. -  De smalt på fra start, var tøffe og ga dem juling. Og da spilte det ingen rolle at Galatasaray har fem landslagsspillere. Tyrkia er et lag jeg tror vi slår.

Når trekningen finner sted på fredag er det et element til som kan få avgjørende betydning. I hvilken rekkefølge kampene skal spilles.

-  Bortekamp først, sier John Carew. -  Det er alltid en fordel å kunne avgjøre det på hjemmebane. Men la oss glemme alt det der for en stund og konsentrere oss om det som skal skje i Minsk.

-  Jeg gleder meg i hvert fall helt vanvittig til å spille.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer