KONTROLL: Viking styrte fra start til mål mot Fyllingen, som slo ut Brann i forrige cuprunde. Her gjør Ingridi Sigurdson 2-0 mot 3. divisjonslaget fra Bergen. 
Foto: Marit Hommedal, Scanpix
KONTROLL: Viking styrte fra start til mål mot Fyllingen, som slo ut Brann i forrige cuprunde. Her gjør Ingridi Sigurdson 2-0 mot 3. divisjonslaget fra Bergen. Foto: Marit Hommedal, ScanpixVis mer

- Dumt du hadde sett oss på video, Åge

Fyllingen-treneren klarte ikke å lure ny tippeliga-motstander.

||| (Dagbladet): Fyllingen - Viking 1-4, Start - Sandnes Ulf 2-0.

I går forsvant fire av lagene i Tippeligaen ut av cupen i den tredje runden, og sluttet seg til Brann og Vålerenga som gikk ut i forrige runde.

I dag kom begge de to topplagene som var i aksjon helskinnet fra det, selv om begge måtte jobbe lenge for å få hull på byllen.

Viking møtte 3. divisjonslaget Fyllingen, som slo ut Bergens-storebror Brann sist, og jaktet en ny sensasjon. Men Viking tok oppgaven på alvor, og Åge Hareide var godt forberedt.

- Jeg sa det til Åge etter kampen: Det var veldig dumt at du hadde sett oss på video, sier Fyllingen-trener Kjetil Knutsen til TV 2 Sport.

- Stolt På tross av tapet, er treneren fornøyd med cupinnsatsen.

- Jeg er stolt over at vi kom så langt i cupen som vi har gjort. Vi møtte et veldig godt Viking-lag, sier Knutsen.

Viking tok føringen fra første stund, og det var først og fremst et spørsmål om når Hareides menn skulle få hull på byllen.

- Vi visste at Fyllingen er et bra lag til å ligge i 3 divisjon. De la seg lavt, og da skal du trenge gjennom ni spillere. Det var vanskelig, på et litt tørt underlag. Men vi tok det som en utfordring, og fikk mål før pause, det var veldig greit, sier Hareide til TV 2 Sport.

Hull på byllen For rett før pause løsnet det for Viking.

Først lyktes omsider Tommy Høyland, som hadde fått noen gode sjanser spolert av en god Andreas Søreide i Fyllingen-målet. Og på overtid i første omgang økte Indridi Sigurdsson til 2-0 for gjestene.

Vidar Nisja økte til 3-0 for Viking i andre omgang.

FORBEREDT: Åge Hareide visste hva han gikk til mot Fyllingen. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
FORBEREDT: Åge Hareide visste hva han gikk til mot Fyllingen. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer

Et høydepunkt for hjemmefansen ble det likevel. Stian Selle kom inn som innbytter, og fikk et flott innlegg fra en annen innbytter, Magnus Tande. 17 år gamle Selle stanget ballen inn over Rune Almenning Jarstein.

Viking ble imidlertid ikke rystet. De økte til 4-1 like før full tid da Høiland sleivet på en enkel avslutning, men traff Fyllingens Alexander Skogvold. Ballen spratt i det åpne målet.

- Cupen er veldig viktig. Viking har tradisjoner i cupen, og Stavanger-publikum liker cup. Vi håper på hjemmekamp i neste runde, sier Åge Hareide.

Start også videre Start trengte enda lengre tid enn Viking på å finne veien til mål.

Sørlendingene hadde førstedivisjonslaget Sandnes Ulf på besøk, og selv om Start hadde overtaket, kom scoringen først i kampens 71. minutt. Mads Stokkelien nikket til Christer Kleiven, som styrte ballen videre i mål med panna.

Tre minutter seinere fikk Kleiven fulltreff på en volley rett utenfor straffefeltet, og ballen suste inn via stolpen.

Dermed er åtte tippeligalag videre i cupen. Seks er slått ut, mens Hønefoss og Rosenborg ikke har spilt sine kamper i 3. runde ennå.

SCORET TO: Christer Kleiven sto bak begge Start-målene mot Sandnes Ulf. Det andre var en fulltreffer på volley. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SCORET TO: Christer Kleiven sto bak begge Start-målene mot Sandnes Ulf. Det andre var en fulltreffer på volley. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer