Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Dumt for rennet - smart for OL

Roar Ljøkelsøy (29) sto over onsdagens Kollen-NM grunnet sykdom. Samtidig utsatte han avreisen til Zakopane til i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en hektisk dag både for orkdalingen og leke- og reisekameraten Bjørn Einar Romøren (24).

-  Vi var på hotellet én time før vi dro i bakken. Da var det å pakke ut sakene, og ta seg en joggetur for å få reisa ut av kroppen. Deretter dro vi rett til prøveomgangen, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.

-  Viktig trening

Han innrømmer at opplegget var dumt for rennet i går.

-  Det var ikke lurt for lørdagsrennet, men smart med tanke på OL. Jeg følte meg bedre i halsen allerede torsdag, og trente fysisk både da og fredagen. Det var viktig med tanke på det som skal skje i OL, sier Ljøkelsøy etter niendeplassen i den polske skimetropolen.

Det ene treningshoppet han fikk før rennet, var akkurat ett for lite.

-  Drar seg til

-  I førsteomgangen var jeg alt for sein, fikk ikke noe trykk i hoppet og landet på 119,5 meter. Sistehoppet på 134 meter var veldig bra. På bakgrunn av forholdene vil jeg kalle det et fullklaff, sier Ljøkelsøy.

 LENGST I 2. OMGANG:  Roar Ljøkelsøy hadde et mislykket hopp i 1. omgang, men var lengst av alle i andre. -  Sistehoppet på 134 meter var veldig bra. På bakgrunn av forholdene vil jeg kalle det et fullklaff, sier Ljøkelsøy. Foto: Dagbladet
LENGST I 2. OMGANG: Roar Ljøkelsøy hadde et mislykket hopp i 1. omgang, men var lengst av alle i andre. - Sistehoppet på 134 meter var veldig bra. På bakgrunn av forholdene vil jeg kalle det et fullklaff, sier Ljøkelsøy. Foto: Dagbladet Vis mer

Også Bjørn Einar Romøren hoppet seg opp i finaleomgangen, og endte som tiendemann. Begge ser positivt på rennet i dag.

-  Samtidig ser vi at det drar seg til i toppen. Tre finner på seierspallen var både voldsomt imponerende, og overraskende. Verken Matti Hautamcki, Tami Kiuru eller Janne Ahonen var i Sapporo forrige helg. Jeg var der, og angrer ikke et sekund på at jeg dro, sier Ljøkelsøy.

-  Ny erfaring

Selv om turen gjorde at han måtte droppe NM og pådro seg litt småsykdom, sikret han seg en v-cupseier på Japan-turen. Mens Romøren vant første dag, var det Ljøkelsøy for alle penga i rennet forrige søndag.

-  Opplegget i går ble en ny erfaring både for Roar og Bjørn Einar. Selv om resultatene i dette ene rennet ble skadelidende, er vi helt sikre på å ha gjort det riktige med tanke på OL. Både Roar og Bjørn Einar har hatt fullt utbytte av dagene de har vært hjemme, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

-  Blant de seks

OL-situasjonen er uendret etter Zakopane-rennet i går. Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl er tatt ut til rennene i Pragelato. Tommy Ingebrigtsen og Sigurd Pettersen har vunnet viktige renn internasjonalt, og vil etter all sannsynlighet ta de to siste plassene.

-  OL-laget vil være klart etter rennet i dag. Hvis Henning Stensrud eller Anders Bardal skal komme med, må de i hvert fall være blant de seks beste, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

 En presset Sigurd Pettersen hoppet langt under vanlig nivå, og kom ikke til finaleomgangen. Det gjorde heller ikke Anders Bardal og Tommy Ingebrigtsen. Lars Bystøl ble nummer 18 og Henning Stensrud nummer 19. I arbeidslivet kalles det en dårlig dag på jobben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!