VIDERE: Rosenborg jubler etter 2 - 1 av Matthías Vilhjálmsson under kvalifiseringen til Champions League mellom Rosenborg og Dundalk på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
VIDERE: Rosenborg jubler etter 2 - 1 av Matthías Vilhjálmsson under kvalifiseringen til Champions League mellom Rosenborg og Dundalk på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Champions League-kvalifiseringen

Dundalk-kaptein ønsker RBK lykke til: - Veldig godt lag i europeisk sammenheng

Dundalk-kaptein Brian Gartland kjenner godt til Celtics historie, men tror likevel det blir jevnt mot Rosenborg i mesterligakvalifiseringen.

Gartland sendte Dundalk i ledelsen mot Rosenborg på Lerkendal i andre kvalifiseringsrunde i mesterligaen onsdag, men Yann-Erik de Lanlay utlignet i ordinær tid, før Matthías Vilhjálmsson ble helten i ekstraomgangene.

Rosenborg vant 2-1 og tok seg videre med 3-2 sammenlagt.

– Rosenborg er et bra lag. De vet hvordan de skal spille. De er litt annerledes med den typen midtbanen de har med fremadstormende indreløpere, men jeg følte vi demmet opp for dem. De er et veldig bra lag i europeisk sammenheng. De vant to «doubles», så det sier alt, sa Gartland til NTB etter kampen.

Celtic lett videre

RBK møter Celtic i neste runde av mesterligakvalifiseringen. Celtic var helt overlegen mot nordirske Linfield og vant 6-0 sammenlagt.

– De har blitt et annet lag etter at Brendan Rodgers kom inn. De har gått ubeseiret hele sesongen og de er et veldig bra lag. Men på dette nivået her har det ikke noe å si hva historien til laget ditt er eller hva du gjør i ligaen. Det betyr ingenting. Det er hva du gjør over de to kampene som betyr noe. Jeg tror det blir et jevnt oppgjør mellom Rosenborg og Celtic, sa midtstopperen.

Spår utsolgt på Lerkendal

Celtic starter som favoritt med hjemmebane mot Rosenborg neste onsdag. Det skjer trolig foran utsolgt hus og 55.000 tilskuere.

– Celtic har selvfølgelig en fordel på hjemmebane med et stort publikum, men det er også mange tilskuere her (Lerkendal). Det var 15.000 her mot oss, og det blir sikkert utsolgt mot Celtic. Jeg ønsker RBK lykke til, la han til.

Sammenlagtvinneren får playoff med dobbeltkamp der det beste laget går til mesterligaen.

NTB