FIKK I GANG FESTEN: David Goodwillie (t.h.) åpnet scoringsballet mot Ross County etter en drøy time i en FA-cupfinale Dundee United til slutt vant 3-0.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
FIKK I GANG FESTEN: David Goodwillie (t.h.) åpnet scoringsballet mot Ross County etter en drøy time i en FA-cupfinale Dundee United til slutt vant 3-0.Foto: SCANPIX/REUTERS/David MoirVis mer

Dundee United knuste askeladden

Ross County ble et nummer for små i den skotske FA-cupfinalen.

||| Ross Countys eventyrferd tok slutt i den skotske FA-cupfinalen. Dundee United vant klart 3-0 på Hampden Park.

Ross County sikret finaleplassen med en skikkelig cupbombe da storklubben Celtic ble sendt ut i semifinalen.

Men Storbritannias nordligste ligaklubb klarte ikke å følge opp bragden i finalen. Elitelaget fra Dundee ble for sterkt på storarenaen i Glasgow.

Etter en dårlig første omgang avgjorde United-spillerne i annen omgang. David Goodwillie lobbet inn 1-0 etter en times spill. Målet må Ross-keeper Michael McGovern ta på sin kappe.

Keeperen ruste ut for å klarere ballen, men klarte bare å sende den til Goodwillie som løftet den i nettet. Craig Conway ble tomålsscorer på elleve minutter kort tid etter.

— Jeg er veldig stolt over spillernes innsats gjennom hele sesongen. De har jobbet hardt for dette, sa Dundee United-manager Peter Houston.

Finalen var den første for Ross County siden klubben ble profesjonell i 1994. Byen Dingwall var nesten folketom under finalen, ettersom flesteparten av de 5000 innbyggerne hadde tatt turen til Hampden Park, der anslagsvis 20.000 støttet askeladden.

— Det har vært fantastisk å nå den skotske cupfinalen. I dag leverte vi ikke varene, men det har likevel vært en fantastisk dag for oss, slo Ross County-manager Derek Adams fast.

(NTB)