Dundret løs

ULLEVAAL (Dagbladet): Norges fire beste spisser - Tore André Flo, Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen og Andreas Lund - drev rå skuddtrening for psykens skyld i går. - De fikk litt juling etter Hellas-kampen. Dette er balsam for sjelen, sier Harald Aabrekk.

Helt bevisst lot Semb-assistent Aabrekk landslagsspissene fråtse i uhemmet ballnytelse på treninga i går. Flo, Solskjær og Iversen fikk gjennomgå etter svak innsats mot Hellas. Dette har preget dem de siste dagene. Derfor fikk de trene på det de liker aller best en hel halvtime i går. U21-reservekeeper Terje Skjeldestad var hentet inn som skyteskive, og ble grundig pepret av en massiv helvolleykanonade. - Det er sjelden vi gjør dette. Men det er bare kos for psykens skyld. Det har vært tungt fokus på dem etter kampen, sier Aabrekk til Dagbladet.

Lite kamplikt

Ikke én forsvarsspiller gikk i veien for Flo & co. De boltret seg fritt, tok seg all verdens tid til å sikte og dundret til fra 14- 16 meter. Mye gikk inn. Det var så lite kamplikt som mulig.

- Helt bevisst, sier Aabrekk.

Det handlet ikke om reell skytetrening. Reine vristskudd har disse gutta behersket siden guttealderen.

- Det er viktig for spissene å komme seg videre, oppleve å lykkes. Her fikk de den gode følelsen. Dette gir god effekt, sier Aabrekk.

Etter skuddtreningen fulgte Aabrekk opp med innlegg og heading. Da så Aabrekk det han håpet på. Spissene slapp ned skuldrene.

- De slapp de seg løs i bevegelsene, kastet seg og stupte framover.

Artig for Flo

Sjølsagt var Andreas Lund best med hodet. Han var til gjengjeld dårligst på volley.

- Solskjær og Iversen, svarer sønderskutte Skjeldestad på Dagbladets spørsmål om hvem som skjøt best på helvolley.

Men det er Tore André Flo som er Sembs soleklare førstevalg på topp i 4-5-1. Og selv om Flo var hakket mindre treffsikker enn rivalene fra Tottenham og Manchester United, så storkoste han seg med skuddtreningen.

- Ja, sier han.

- Aabrekk sier dette er trening for psykens skyld.

- Det er i alle fall artig å trene på dette.

- Jeg valgte det de er best på, sier Aabrekk.