Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dunga: - Stygge, norske taklinger

Mener 2. omgang ble ødelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Brasil har fortsatt en negativ statistikk mot Norge. Etter fire kamper har søramerikanerne fortsatt ikke slått fotballgutta våre.

Kanskje det var derfor landslagssjef Dunga etter kampen fokuserte på det han mener var stygge taklinger.

- Etter 20 minutter i 2. omgang ble det umulig å spille fotball. Det ble en voldelig kamp. Det skulle blitt delt ut flere kort, også rødt, hvis dommeren hadde fulgt reglementet til FIFA, sier landslagssjefen som tidligere er verdensmester med Brasil.

- Dommerens ansvar

Et angrep på den norske spillestilen, men han mener likevel at det største ansvaret ligger hos kamplederen.

- Jeg tror ikke de norske spillerne prøvde å skade de brasilianske, men det er en måte å spille fotball på. Jeg liker fotball, jeg liker god fotball. Jeg liker også fotball med tøffe markeringer, men spillerne skal ikke bli taklet så mye bakfra, sier brasilianeren.Åge Hareide deler ikke synet til sin kollega.

- Dunga burde kanskje se litt på sine egne spillere, for de spilte ganske hardt de også. Spillerne våre er ikke voldelige, de spiller bare sånn du kan forvente på et internasjonalt nivå, sier den norske landslagssjefen.

Gode venner

REAGERER: Brasils ferske landslagssjef mente det ble umulig å spille fotball på Ullevaal - på grunn av Norges tøffe taklinger. Muligens er det dette han sier til Åge Hareide her. Foto: SCANPIX
REAGERER: Brasils ferske landslagssjef mente det ble umulig å spille fotball på Ullevaal - på grunn av Norges tøffe taklinger. Muligens er det dette han sier til Åge Hareide her. Foto: SCANPIX Vis mer

Morten Gamst Pedersen skjønner heller ikke hvorfor Dunga klager.

- Det var et par taklinger som ikke var så pene, men det hadde Brasil også. Dette var ingen stygg kamp. Og Dunga likte å takle i sin karriere, han også, sier Gamsten og ler.

Han hadde flere tøffe dueller med Cicinho i løpet av kampen, og mer enn en gang endte de to i tottene på hverandre. Etterpå ble imidlertid stridsøksen begravd, bedyrer han.

- Vi lo littt av det og tok hverandre i hånden etter kampen. Og begge lo godt da vikingen stormet inn på banen, sier Gamsten til Dagbladet.no.

- Norge er sterke

Kampen mot Norge var Dungas første kamp etter at han tok over ansvaret etter gultrøyenes skuffende VM-sluttspill, som endte i kvartfinalen mot Frankrike.

Han hadde ikke med sine aller beste spillere, men han startet kampen med bare én debutant. Selv om de største navnene ikke var med, har Brasil mer enn 11 gode fotballspillere. For å si det mildt.

Likevel klarte de ikke slå Norge, selv om de presset voldsomt mot slutten.

image: Dunga: - Stygge, norske taklinger

- Hva synes du om Norge?

- Det er et strukturert lag, som er veldig sterkt. De er gode i boksen, og gjør det veldig vanskelig for motstanderen, svarer han på Dagbladet.nos spørsmål.

Dunga tar gjerne en omkamp, i et forsøk på å endelig slå Norge.

- Vi tar gjerne imot Norge i Brasil. Vi har vunnet VM fem ganger, sier han.

Debatt

Synes du de norske gutta spilte ufint?