Dunga mener Brasil er overvurdert

- Vi har ikke så mange store spillere, sier landslagssjefen.

(Dagbladet.no): Spillere som Ronaldinho, Robinho, Kaka, Adriano, Lucio, Emerson, Juan og Ze Roberto ville gått inn i startelleveren på de fleste landslag i verden.

De fleste er enige om at få nasjoner kan måle seg mot Brasils stjernegalleri - men landslagssjef Dunga bryr seg ikke om store navn når han definerer hva som kjennetegner en ekte stjerne.

- Brasil har ikke så mange store spillere som folk sier, sier han ifølge AP.

- I mine øyne er en virkelig stor spiller en som er avgjørende i åtte av 10 kamper. De som er avgjørende i to eller tre kan bare kalles litt over gjennomsnittlige, sier Dunga.

Brasil er ubeseiret i de fem kampene Dunga har sittet i sjefsstolen. Han har allerede vist at han stiller strenge krav ved å vrake nasjonalhelter som Ronaldo og Adriano - og selv Ronaldinho og Kaka har mistet klippekortet sitt.

- Ikke misforstå, jeg liker tekniske spillere, jeg ønsker selvsagt kvalitet i laget mitt. Men fotball handler om å prestere, og spillerne som presterer best kommer til å få spille, sier Dunga.

STILLER KRAV: Kaka er et av de største navnene på den internasjonale stjernehimmelen, men navn bryr landslagssjef Dunga seg fint lite om.  - I mine øyne er en virkelig stor spiller en som er avgjørende i åtte av 10 kamper. De som er avgjørende i to eller tre kan bare kalles litt over gjennomsnittlige, sier han. Foto: REUTERS
STILLER KRAV: Kaka er et av de største navnene på den internasjonale stjernehimmelen, men navn bryr landslagssjef Dunga seg fint lite om. - I mine øyne er en virkelig stor spiller en som er avgjørende i åtte av 10 kamper. De som er avgjørende i to eller tre kan bare kalles litt over gjennomsnittlige, sier han. Foto: REUTERS Vis mer