Dunga overrasket Brasil

I Brasil vekker det oppsikt at Dunga ikke tok med flere spillere fra den nasjonale serien.

SALVADOR, BRASIL (Dagbladet.no): Mens en del nordmenn nok ventet flere stjerner i Brasils landslagstropp til kampen mot Norge den 16. august, gjelder det motsatte i Brasil.

Brasil skuffet stort under VM og ble slått ut i kvartfinalen mot Frankrike. Siden har det vært et folkekrav i Brasil at landslaget må stille med langt flere spillere fra Brasil.

Ni VM-spillere

Likevel består stammen på det nye landslaget av «utlendinger» - spillere som spiller i Europa - og dette overrasker brasilianerne.


Dunga har med ni spillere fra VM-troppen hvis vi teller med Edmilson, som ble skadet under trening i VM-oppkjøringen.

Nettstedet Ultimosegundo skriver at da Dunga tiltrådte som landslagssjef, lovte han prioritere spillere fra den hjemlige serien.


- Fornyelsen i gang
- Vi har begynt fornyelsen av landslaget. Vi trenger å teste nye spillere for se hvordan de utvikler seg, sa Dunga under pressekonferansen, hvor han forsvarte uttaket med at stammen fra VM fortsatt vil spille en viktig rolle.


- Vi kan ikke starte med null erfaring. Det gjelder i fotball som i alt annet arbeid, sier Dunga til Estado de S. Paulo.

Dunga overrasket Brasil

Bare fem spillere fra hjemlig fotball er med i troppen. Dunga regner med at han vil bli kritisert som landslagssjef.

- Det er klart at landslaget vil få problemer, dette er det bare tiden som kan gi svar på. Jeg kommer nok til å gjøre feil, og jeg må være ydmyk i forhold til jobben. Min intensjon er vokse sammen med landslaget, sier Dunga til Reuters i Brasil.


Jorginho assistent
På trenerbenken har Dunga med seg Jorginho, kantspilleren som ble verdensmester sammen med ham i 1994.

Norge vil møte et lag som har et godt organisert forsvar - forsvaret var det eneste som fungerte bra i Tyskland.

Samtidig vil nok Ullevaal-publikum få se unge talenter, som vil dominere midtbanen. De unge spillerne som er tatt ut, var med da Brasil vant U20-VM i 2003.


Sannsynlig lagoppstilling på Ullevaal:
Gomes; Cicinho, Alex, Lúcio og Gilberto; Gilberto Silva, Edmílson, Júlio Baptista og Morais; Robinho og Fred.

TRENER OG ASSISTENT: Brasils nye landslagstrener, Dunga (t.v.), sammen med assistenttreneren, Jorinho. Foto: SERGIO MORAES/REUTERS/SCANPIX
TRENER OG ASSISTENT: Brasils nye landslagstrener, Dunga (t.v.), sammen med assistenttreneren, Jorinho. Foto: SERGIO MORAES/REUTERS/SCANPIX Vis mer