Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dunga overrasket Brasil

I Brasil vekker det oppsikt at Dunga ikke tok med flere spillere fra den nasjonale serien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SALVADOR, BRASIL (Dagbladet.no): Mens en del nordmenn nok ventet flere stjerner i Brasils landslagstropp til kampen mot Norge den 16. august, gjelder det motsatte i Brasil.

Brasil skuffet stort under VM og ble slått ut i kvartfinalen mot Frankrike. Siden har det vært et folkekrav i Brasil at landslaget må stille med langt flere spillere fra Brasil.

Ni VM-spillere

Likevel består stammen på det nye landslaget av «utlendinger» - spillere som spiller i Europa - og dette overrasker brasilianerne.


Dunga har med ni spillere fra VM-troppen hvis vi teller med Edmilson, som ble skadet under trening i VM-oppkjøringen.

Nettstedet Ultimosegundo skriver at da Dunga tiltrådte som landslagssjef, lovte han prioritere spillere fra den hjemlige serien.


- Fornyelsen i gang
- Vi har begynt fornyelsen av landslaget. Vi trenger å teste nye spillere for se hvordan de utvikler seg, sa Dunga under pressekonferansen, hvor han forsvarte uttaket med at stammen fra VM fortsatt vil spille en viktig rolle.


- Vi kan ikke starte med null erfaring. Det gjelder i fotball som i alt annet arbeid, sier Dunga til Estado de S. Paulo.

image: Dunga overrasket Brasil

Bare fem spillere fra hjemlig fotball er med i troppen. Dunga regner med at han vil bli kritisert som landslagssjef.

- Det er klart at landslaget vil få problemer, dette er det bare tiden som kan gi svar på. Jeg kommer nok til å gjøre feil, og jeg må være ydmyk i forhold til jobben. Min intensjon er vokse sammen med landslaget, sier Dunga til Reuters i Brasil.


Jorginho assistent
På trenerbenken har Dunga med seg Jorginho, kantspilleren som ble verdensmester sammen med ham i 1994.

Norge vil møte et lag som har et godt organisert forsvar - forsvaret var det eneste som fungerte bra i Tyskland.

Samtidig vil nok Ullevaal-publikum få se unge talenter, som vil dominere midtbanen. De unge spillerne som er tatt ut, var med da Brasil vant U20-VM i 2003.


Sannsynlig lagoppstilling på Ullevaal:
Gomes; Cicinho, Alex, Lúcio og Gilberto; Gilberto Silva, Edmílson, Júlio Baptista og Morais; Robinho og Fred.

TRENER OG ASSISTENT: Brasils nye landslagstrener, Dunga (t.v.), sammen med assistenttreneren, Jorinho. Foto: SERGIO MORAES/REUTERS/SCANPIX
TRENER OG ASSISTENT: Brasils nye landslagstrener, Dunga (t.v.), sammen med assistenttreneren, Jorinho. Foto: SERGIO MORAES/REUTERS/SCANPIX Vis mer