Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dunga trener-debuterer mot Norge

Brasils nye landslagssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Carlos Verri Dunga er mannen som avgjorde VM-finalen i USA til Brasils fordel i 1994. I går ble han utnevnt til ny brasiliansk landslagssjef.

Den første oppgaven hans blir å lede «sambagutta» i privatlandskampen i og mot Norge 16. august.

- En engasjert trener

- Vi har valgt Dunga fordi han vil innfri fansens drømmer om en entusiastisk landslagstrener, forklarer Ricardo Teixeira, president i det brasilianske fotballforbundet CBF.

Den tidligere landslagskapteinen skal ha blitt valgt foran store trenernavn som Vanderlei Luxemburgo og Luiz Felipe Scolari.

Til tross for at han tar fatt på gjerningen allerede kommende måned, får han en lang innkjøringsperiode før det blir alvor.

Brasil skal nemlig ikke spille noen avgjørende kamper før neste års Copa America i Venezuela.

- Vil tilføre besluttsomhet

I mellomtida er Dunga klar på hva han vil arbeide med.

NY SJEF: Carlos Verri Dunga (t.h.) gratuleres med jobben som ny brasiliansk landslagssjef av fotballforbundets president, Ricardo Teixeira. Foto: CBF/EPA/SCANPIPX
NY SJEF: Carlos Verri Dunga (t.h.) gratuleres med jobben som ny brasiliansk landslagssjef av fotballforbundets president, Ricardo Teixeira. Foto: CBF/EPA/SCANPIPX Vis mer


- Jeg ønsker å tilføre den samme besluttsomheten jeg hadde som spilller. Motivasjon og vinnervilje er avgjørende for alle som vil ikle seg den brasilianske landslagsdrakta, fastslår han på fotballforbundets hjemmesider.

Dunga har ikke erfaring som trener, men til gjengjeld har han spilt 116 landskamper i den gulgrønne drakta. I tillegg til VM-gullet i 1994, var han også med på å vinne Confederations Cup i 1997.

Som klubbspiller representerte Dunga brasilianske Internacional og italienske Pisa, Fiorentina og Pescara, før han fullførte karrieren med et opphold i japanske Jubilo Iwata.

•Si din mening: Hva manglet Brasil i årets VM?

image: Dunga trener-debuterer mot Norge
BESLUTTSOMT: Dunga var kjent som en defensivt dyktig og besluttsom midtbanespiller. Nå vil han tilføre den siste egenskapen til det brasilianske landslaget.