Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dunga tror Maradona redder VM-plassen for Argentina

Men Kempes er skeptisk.

JUBLET FOR SEIER MOT PERU: Diego Maradona og Argentina må slå Uruguay for å komme seg direkte til VM. Kampen går onsdag kveld, argentinsk tid. Foto: EPA/CEZARO DE LUCA
JUBLET FOR SEIER MOT PERU: Diego Maradona og Argentina må slå Uruguay for å komme seg direkte til VM. Kampen går onsdag kveld, argentinsk tid. Foto: EPA/CEZARO DE LUCA Vis mer

|||

Diego Maradonas Argentina gjør seg klar til nervepirrende VM-kvaldrama.

Erkerivalen Brasils landslagssjef, Dunga, tror Argentina kvalifiserer seg direkte til fotball-VM.

Med seier borte mot Uruguay onsdag kan argentinerne bestille hotellrom i Sør-Afrika. Med tap blir det kun omspill dersom Ecuador avgir poeng. Maradona har fått kraftig kritikk for sin lederstil og den tidligere storspilleren blir garantert arbeidsledig om verdensmesterne fra 1986 feiler.

Men Dunga tror Argentina sikrer seg VM-plass uten omspill.

- Alle som arbeider i fotballen vet at Argentina ikke bare måtte slå Peru i helgen, men også overvinne nervene, sier Dunga.


Har troen

Det bør bli lettere i Montevideo:

- Uruguay må vinne og vil angripe. Det vil gi Argentina mye rom å spille i. Nå vil de spille med mindre press, og da blir spillet mye bedre, tror Dunga - selv verdensmester som spiller i 1994.

Et overtidsmål fra Martin Palermo (35) reddet seier mot Peru i helgen. «Et mirakel ved navn Palermo», skrev avisen La Nacion søndag.

Bare i 1970 har Argentina måtte følge VM fra sidelinjen.

- Seieren tillater oss å reise litt mer avslappet til Montevideo, sier stjerneangriperen Lionel Messi.

Men et stjernelag med Messi, Carlos Tevez og Javier Mascherano skal normalt ikke trenge å være avhengig av seier i siste kamp for å være sikre på VM-billett. Argentina fungerte dårlig under Alfio Basile, og heller ikke «el pibe de oro» (gullgutten), som Maradona kalles, har fått sving på laget.

TROR ARGENTINA SLÅR FØLGE: Brasil-sjef Dunga mener Argentina er kvitt nervene som plaget laget mot Peru. Foto: AP/Eduardo Di Baia
TROR ARGENTINA SLÅR FØLGE: Brasil-sjef Dunga mener Argentina er kvitt nervene som plaget laget mot Peru. Foto: AP/Eduardo Di Baia Vis mer

- Jeg har fortsatt troen. Vi har slitt hele veien, og kan ikke ta noe for gitt. Men la oss gjøre alt for at våre landsmenn skal få reise til VM, sier Palermo foran skjebnekampen.


Kempes skeptisk

En som er skeptisk er VMs toppscorer fra 1978, Mario Kempes (55). Den tidligere verdensmesteren lar seg ikke imponere over Maradonas trenerferdigheter.

- Det synes å være et kommunikasjonsproblem. Spillerne ute på banen skjønner ikke hva han ber dem om, sier Kempes.

Uruguay kom ikke til VM i Tyskland, og vil gjøre alt for å senke Argentina. Diego Forlan er lagets store stjerne, men det begynner å bli noen år siden spillere som Enzo Francescoli herjet.

- Det blir tøft fordi Argentina er en motstander opptatt av prestisje, men vi ser ikke på dette som umulig, sier Uruguay-trener Oscar Tabarez.

- Vi vet at vi kan nå målet om å kvalifisere oss. Vi er bare én kamp unna, fortsetter landslagssjefen.

Før siste runde har Argentina 25 poeng, Uruguay 24 og Ecuador 23.

(NTB-AP)

VM-HELT: Mario Kempes, som her scoret sitt andre mål i VM-finalen i 1978, har ikke troa på Maradona som trener. Foto: AFP
VM-HELT: Mario Kempes, som her scoret sitt andre mål i VM-finalen i 1978, har ikke troa på Maradona som trener. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media