Dunket bort krisen

Christian Flindt-Bjerg strakk vrista på go'foten - og dermed er krisen i Odd avblåst.

SKIEN (Dagbladet): -  For å si det slik, det var et klokkereint treff. Det kan ikke beskrives hvordan dette føles. At jeg scorer betyr ingenting, det som er viktig er at vi tok tre poeng, sier Christian Flindt-Bjerg.

Og det er slett ingen overdrivelse. Før gårsdagens viktige seier over Viking hadde ikke Odd vunnet en tippeligakamp siden 4-2-seieren over Ham-Kam 27. juni.

Etter 22 minutter skjer det: Olivier Occean dytter ballen ut til Christian Flindt-Bjerg som dunker den i mål via stanga. Og dette var ikke første gang dansken leverer scoringer i toppklasse. Problemet for Odd er at det ikke har skjedd siden hat-tricket mot Lillestrøm 20. mai. I går sørget danskens høyrefot for at han ble matchvinner igjen. Og ikke minst: Målet ga et kjærkomment pusterom ned til lagene i sumpa av tabellen, deriblant Viking.

KAMPFAKTA

Tippeligaen
Odd Grenland - Viking 1-0 (1-0) Stadion: Odd stadion Tilskuere: 3100 Mål: 1-0 Christian Flindt-Bjerg (23), Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo. Gule kort: Trygve Nygaard, Frode Hansen, Erik Nevland, Viking.

-  Blått lys

-  Det har vært stang ut for meg som for resten av laget. Vi har hatt det veldig tungt, men i dag jobber vi knallhardt sammen alle mann, sier Flindt-Bjerg og gliser bredt.

For det er ikke akkurat samholdet i Odd som har preget overskriftene i det siste. Trener Arne Sandstø signerte i sommer under for to nye år med klubben, mens avisene skrev at flere spillere hadde mistillit til bergenseren.

Samtidig raste Odd nedover tabellen og var for første gang innblandet i nedrykksstriden siden opprykket i 1998. Men samtlige spillere Dagbladet snakket med i går, mener bråket er medieskapt.

-  Arne har full tillit i spillergruppa, fastslår kaptein Jan Frode Nordnes.

Men kapteinen innrømmer at det hadde nærmet seg sportslig krise med tap i går.

-  Helt klart, det hadde blinket et blått lys. Det føles som å ta av seg en ryggsekk på 100 kilo, det er bare å se lettelsen i garderoben rundt deg, sier kapteinen.

Arne Sandstø delte ut varme handtrykk til flere av spillerne. For skriveriene rundt hans posisjon i klubben gjorde at seieren i går ikke bare var viktig for klubben, men også for Sandstø personlig.

-  Seieren smaker litt ekstra i dag, jeg er letta. Og nå er det ikke mange poeng oppover igjen. Hadde det vært mistilllit til meg, hadde ikke spillerne giddet å løpe så mye som de gjorde i dag, sier Sandstø.

-  Viking klarer seg

Også Ronny Deila smilte godt i går, til tross for at han bidro til seier over klubben som blir hans neste arbeidsgiver i tre år framover.

Ironisk nok kan Deilas gode midtstopperspill gjøre ham til 1. divisjonsspiller neste år.

LYKKE: Christian Flindt-Bjerg dunket Odd vekk fra bunnstriden. Gratuleres her av lagkamerat Ronny Deila (nr. 4).