Duoen ga Norge vinnermålet. Det får de betalt for på børsen

Slik vurderer vi de norske triumfatorene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bulgaria-Norge 0-1 (0-0)

SOFIA (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har vært under press før. Men inngangen til Bulgaria-kampen var tøffere enn det meste han har opplevd i sin 25-årige trenerkarriere. Uansett hvor han snudde seg kunne han lese og høre om EM-skjebne, playoffsjanser, skrekktall, mareritthistorikk - og sin usikre jobbframtid.

Akkurat da sola gikk ned over Sofia én time før avspark, kom svaret hans. I form av et laguttak som kunne tyde på at landslaget hadde fått ny sjef allerede.

For dette liknet ikke på noe av det han hadde tatt ut før. Og kanskje var det akkurat det som skulle til - for det nykomponerte laget gjorde jobben kontrollert og fint. Og med fem poengs forsprang til Bulgaria er vi sikret minst playoff.

De mest optimistiske vil til og med snakke om å slå Kroatia for direkte avansement til EM. Og etter en sånn oppvisning i klokskap og disiplin er det i høyeste grad lov.

• Slik vurderer vi de norske spillerne:

Ørjan Håskjold Nyland — 6Omar Elabdellaoui - 6 Even Hovland - 5 BB: Vegard Forren — 7(Håvard Nordtveit i 15 min.)Tom Høgli - 5Jone Samuelsen - 5(Per Ciljan Skjelbred i 25 min.)Stefan Johansen - 7(Stefan Strandberg i 4 min.)Alexander Tettey - 6Jo Inge Berget - 5Markus Henriksen - 6Alexander Søderlund - 5

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer