Duoen ga Norge vinnermålet. Det får de betalt for på børsen

Slik vurderer vi de norske triumfatorene.

Bulgaria-Norge 0-1 (0-0)

SOFIA (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har vært under press før. Men inngangen til Bulgaria-kampen var tøffere enn det meste han har opplevd i sin 25-årige trenerkarriere. Uansett hvor han snudde seg kunne han lese og høre om EM-skjebne, playoffsjanser, skrekktall, mareritthistorikk - og sin usikre jobbframtid.

Akkurat da sola gikk ned over Sofia én time før avspark, kom svaret hans. I form av et laguttak som kunne tyde på at landslaget hadde fått ny sjef allerede.

For dette liknet ikke på noe av det han hadde tatt ut før. Og kanskje var det akkurat det som skulle til - for det nykomponerte laget gjorde jobben kontrollert og fint. Og med fem poengs forsprang til Bulgaria er vi sikret minst playoff.

De mest optimistiske vil til og med snakke om å slå Kroatia for direkte avansement til EM. Og etter en sånn oppvisning i klokskap og disiplin er det i høyeste grad lov.

• Slik vurderer vi de norske spillerne:

Ørjan Håskjold Nyland — 6
Omar Elabdellaoui - 6
Even Hovland - 5
BB: Vegard Forren — 7
(Håvard Nordtveit i 15 min.)
Tom Høgli - 5
Jone Samuelsen - 5
(Per Ciljan Skjelbred i 25 min.)
Stefan Johansen - 7
(Stefan Strandberg i 4 min.)
Alexander Tettey - 6
Jo Inge Berget - 5
Markus Henriksen - 6
Alexander Søderlund - 5

Sjanser: 2-2

Vurdert av Lars H. Kvam, Morten Pedersen og Roy Wahlstrøm

JUBELGUTTA: Vegard Forren og Stefan Johansen sørget for det norske vinnermålet med sitt geniale frisparktrekk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBELGUTTA: Vegard Forren og Stefan Johansen sørget for det norske vinnermålet med sitt geniale frisparktrekk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer