Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Duoen hyller hverandre

Unggutta Erling Braut Haaland (19) og Jadon Sancho (19) tar overskriftene.

JUBEL: Erling Braut Haaland og Jadon Sancho feirer etter at Sancho scoret kampens første mål mot Union Berlin lørdag. Foto: Ina Fassbender / AFP
JUBEL: Erling Braut Haaland og Jadon Sancho feirer etter at Sancho scoret kampens første mål mot Union Berlin lørdag. Foto: Ina Fassbender / AFP Vis mer

Erling Braut Haaland. Sju mål på tre kamper. Ny Bundesliga-rekord.

Jadon Sancho. Den yngste tenåringen til å score 25 mål i den tyske ligaen.

Nå sammen i Dortmund, og duoen er nærmest ustoppelig. Lørdag spilte unggutta hovedrollene i 5-0-seieren mot Union Berlin og laget er for alvor med i kampen om topplasseringene i tysk fotball. Gultrøyene ligger nå på tredjeplass, tre poeng bak Bayern München på tabelltopp.

Nå hyller tenåringsduoen hverandre.

- God kjemi

Etter at Erling Braut Haaland signerte for Dortmund den 29. desember, har klubben scoret 15 mål på tre kamper.

Sancho er toppscorer med 12 mål, rett bak er Marco Reus med 11. Haaland tar tredjeplassen med sine sju.

Alle tre scoret mot Union Berlin. Reus på straffe, Sancho ett og Haaland to.

- Vi har en god kjemi og tar det med oss inn i kampen. Det hjelper laget, sier Jadon Sancho i en video publisert på Bundesliga sin offisielle kanal.

- Du ser at han er skikkelig god på banen. Jeg vil ikke at han skal gi meg for mange assists, så vi må roe oss litt ned, sier Haaland ydmykt.

- Jeg er veldig glad for at han er her, roser engelskmannen.

- Han er en fantastisk fyr, sier Haaland.

Videoen kan du se under:

En ekte spiss

Mot Union Berlin kom Haalands debut fra start. Og nettet koker etter at Haaland scoret to mål til og var involvert totalt fire av fem mål.

- Haaland og Sancho i samme klubb. Det er ikke rettferdig, skriver en twitterbruker.

Internasjonale aviser er nærmest i sjokk etter at Haaland bare fortsetter suksessen og opprettholder den spinnville scoringsstatistikken. Satt på spissen, kan Haaland i utgangspunktet score 65 mål totalt denne sesongen. Det er derimot diskuterbart om det skjer, men det er likevel liten tvil om at det unggutten har prestert så langt er sensasjonelt.

- En tenåringssensasjon, skriver det anerkjente nyhetsbyrået, CNN.

- Dortmunds 100-prosentmann, skriver Sky Sports Tyskland.

Julian Brandt, tyskeren som ga assisten i forkant av 2-0-scoringen til Haaland, er ekstremt fornøyd med å ha nordmannen i klubben.

- Erling vet akkurat hvor han skal være. Jeg har alltid følelsen av at jeg kan spille ballen hvor som helst, og han vil være der. Jeg er glad for at det fungerer så bra med oss, sier Julian Brandt.

Det var en fornøyd Haaland som møtte pressen etter kampen.

- Min jobb er å stå foran mål og score på de ballene jeg får. Vi produserte mange sjanser og scoret fem mål i dag. Vi er et fantastisk lag, og jeg koser meg, sa Haaland til Viasport etter kampen.

- Det var veldig tungt i dag, men det var også gøy å spille fra start. Jeg må bli i bedre form, jeg er fortsatt ikke hundre prosent, lå han til.

Neste kamp er tredje runde i cupen borte mot Werder Bremen. Den spilles tirsdag 4. februar.