<strong>GJEV PRIS:</strong> Oklahoma City Thunder-spiller Kevin Durant (t.v.) i aksjon mot Los Angeles Clippers sist natt. Durant er kåret til årets spiller i NBA. Foto: Sue Ogrocki, AP / NTB Scanpix
GJEV PRIS: Oklahoma City Thunder-spiller Kevin Durant (t.v.) i aksjon mot Los Angeles Clippers sist natt. Durant er kåret til årets spiller i NBA. Foto: Sue Ogrocki, AP / NTB Scanpix Vis mer

Durant kåret til årets spiller for første gang

- Fortjent, sier LeBron James.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kevin Durant (25) ble kåret til mest verdifulle spiller (MVP) i NBA denne sesongen. Det er første gang han vinner prisen.

Durant tok en overlegen seier i avstemningen. Hele 119 av de 125 stemmegiverne hadde ham på førsteplass, de seks siste på 2.-plass.

Durant har storspilt for Oklahoma City Thunder hele sesongen og hjalp laget til 59 seirer i grunnserien selv om lagets andre store stjerne Russell Westbrook mistet en betydelig del av sesongen med skade.

Med snitt på 32,0 poeng ble Durant ligaens poengkonge for fjerde gang på de fem siste sesongene. Michael Jordan, Wilt Chamberlain, George Gervin og Allen Iverson er de eneste andre med minst fire scoringstitler.

Durant noterte også snitt på 7,4 returer og 5,5 assist. Han er bare den fjerde spiller i NBA-historien som har hatt sesongsnitt på minst 32, 7 og 5 i de tre kategoriene.

Dessuten overbeviste Durant med sin treffsikkerhet. Han satte 50,3 prosent av sine skudd i spill, 39,1 prosent av trepoengskuddene og 87,3 prosent av straffene.

Fortjent LeBron James, som vant MVP-prisen de to foregående sesongene, var igjen en av de heteste kandidatene, men han sa tidligere i uken at Durant fortjener prisen.

- All respekt til ham. Han fortjener det. Han har hatt en MVP-sesong, sa Miami Heat-stjernen.

James ble nummer to i avstemningen med 891 poeng mot Durants 1232. Seks stemmegivere hadde ham på 1.-plass og 118 på 2.-plass. Bak de to suverene spillerne fulgte av Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Joakim Noah (Chicago Bulls) og James Harden (Houston Rockets).

Thunder tapte Så god som Durant har vært, hadde han ikke sin beste dag da Thunder mandag tapte første kvartfinale hjemme mot Los Angeles Clippers. Da ble han overskygget av gjestenes Chris Paul (nummer sju i MVP-avstemningen), som traff med åtte av ni trepoengskudd og scoret 32 poeng da Clippers vant 122-105.

Durant nøyde seg med 25 poeng, og Thunder måtte tåle sitt styggeste hjemmetap i sluttspillet siden klubben flyttet fra Seattle i 2008.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer