Durasovic banket Casper Ruuds overmann

I Oslo-turnering.

TOK REVANSJE: Viktor Durasovic tok revansje over belgiske Sander Gille på vegne av lagkompis Casper Ruud i dag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
TOK REVANSJE: Viktor Durasovic tok revansje over belgiske Sander Gille på vegne av lagkompis Casper Ruud i dag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Viktor Durasovic vant over tre sett mot Sander Gille i annen runde av en Futures-turnering i Oslo onsdag. Nordmannen er klar for kvartfinale torsdag.

Gille hindret tirsdag en norsk duell i annen runde da han slo Ruud i en tre timer lang kamp over tre sett. Mot Durasovic så det ut til å gå mot et raskt tap for belgieren, men 24-åringen hevet seg utover i kampen. 

- Jeg så deler av kampen i går. Det var ganske klart hva Gille var god og dårlig på, så jeg visste hva jeg skulle gjøre. Det klarte jeg, sier Durasovic til NTB.

Mye bra I første sett var Durasovic suveren og vant 6-1. 18-åringen fikk Gille til å jobbe, noe Ruud slet med å gjøre i sin kamp. I annet sett slo den belgiske spilleren tilbake og vant 6-3. I det avgjørende settet fant Durasovic tilbake til storspillet og seiret 6-3.

- Det var egentlig ganske mye bra. Jeg valgte å se litt for mye på det dårlige jeg gjorde av og til, men etter hvert klarte jeg å holde et stødig nivå, slik at jeg vant kampen, sier Durasovic.

Durasovic er Norges best rangerte spiller på herresiden med sin 491.-plass. Han satser som proff i utlandet og bor i Spania. Unggutten deltar kun i en av de tre 10.000 dollarturneringene i Oslo.

Kvartfinale Torsdag møter han Milos Sekulic i kvartfinalen i Norwegian Tennis Open. Svensken er ikke seedet i turneringen, mens Durasovic er sjetteseedet. 

- Jeg har ikke sett på oppsettet. Det pleier jeg ikke å gjøre, men jeg har vunnet to slike turneringer før, så jeg vet at jeg kan vinne. Samtidig er hver kamp her tøff, så jeg pleier ikke å forvente så mye og heller gå ut å gjøre det jeg skal på banen, sier Durasovic.

(NTB)