Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Durasovic spilte med krampe og vant i Davis Cup

Mot Litauen.

SEIER: Viktor Durasovic slo bedre rangerte og mer rutinerte Laurynas Grigelis 3-2 i Norges første kamp mot Litauen på 2. nivå i Davis Cup i tennis.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SEIER: Viktor Durasovic slo bedre rangerte og mer rutinerte Laurynas Grigelis 3-2 i Norges første kamp mot Litauen på 2. nivå i Davis Cup i tennis. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Viktor Durasovic slo bedre rangerte og mer rutinerte Laurynas Grigelis 3-2 i Norges første kamp mot Litauen på 2. nivå i Davis Cup i tennis.

- Det var så jevnt som det går an å bli. Begge spilte bra, og det var generelt mange bra poeng. Først og fremst er jeg glad for å kunne gi Norge 1-0-ledelse, sier Durasovic til NTB.

18-åringen fikk en dårlig start på oppgjøret og lå under 0-3 i starten av første sett. Durasovic hentet forspranget mesterlig opp og vant til slutt 7-5. I annet sett gikk det tyngre. Der ble det 3-6 tap.

I det tredje settet tok unggutten seg inn igjen. Begge spillerne gjorde det godt på egen serve, men på 5-4, brøt Durasovic litaueren og gikk opp i 2-1-ledelse. Samtidig slet nordmannen med kramper.

Grigelis skjerpet seg i fjerde sett. 24-åringen tok umiddelbart i breakpoint og vant settet 6-4. Det hele gikk til et avgjørende femte sett.

Lett Der hevet Durasovic spillet sitt igjen og ristet av seg krampene, men også Grigelis spilte bra. Ingen klarte å bryte på motstanderens serve og de fulgte hverandre helt til døra.

Det hele gikk til tiebreak. Da sto det norske talentet virkelig fram og spilte glimrende. Durasovic vant 7-2 i tiebreak og seiret 3-2 i sett etter en nesten fire timer lang kamp.

- Jeg fikk kramper i beina og armene. Jeg har fått det noen ganger før i lange kamper, men aldri så tidlig. Det handlet vel om at jeg var nervøs i forkant, sier Durasovic.

Seieren er en sterk prestasjon av Durasovic, som ligger på 460.-plass på verdensrankingen. Motstander Grigelis er nummer 335 i verden og var senest i forrige uke blant de 300 beste i verden. Davis Cup står høyt i Øst-Europa og Grigelis hadde rundt 1000 litauere i ryggen.

Casper Ruud spiller senere fredag mot Ricardas Bernakis (86-.plass på ATP-rankingen) i Norges annen kamp.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram